kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

TMYK, seçim güvenliğini görüştü

ANKA
Yeni Haber
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu (TMYK), seçim güvenliğini ve yaz aylarında teröre karşı mücadelede somut sonuç almaya yönelik hazırlıkları görüştü.

TMYK, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül başkanlığında toplanarak, teröre karşı yürütülen faaliyetleri gözden geçirdi.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre Kurul, teröre karşı yürütülen silahlı mücadelenin yanında diğer tüm alanlarda gelinen son noktayı değerlendirek bu çerçevede hazırlanan projelerin son durumunu görüştü. Açıklamada, "Özellikle yaz aylarında terörle mücadeledeki kararlılığımızı ortaya koyacak ve somut netice almaya yönelik hazırlıklar gözden geçirilmiştir. Kurulda, seçim güvenliği ile ilgili çalışmalar da değerlendirilmiştir" denildi. açıklamaya göre, "teröre karşı yürütülmekte olan silahlı mücadelenin yanı sıra terör örgütlerine istismar edebilecekleri bir alan bırakmamak" amacıyla, olumsuz ekonomik ve sosyal şartları ortadan kaldıracak şekilde kurum ve kuruluşların icra ettiği faaliyetlerin son durumu değerlendirildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Sınır güvenliği konusunda, terör örgütü mensuplarının geçişlerini önlemek maksadıyla, özellikle Irak sınırında alınacak fiziki güvenlik önlemlerine yönelik olarak daha önceki toplantılarda verilen talimatlar çerçevesinde hazırlanan projelerin son durumu görüşülmüştür.

Toplantıda ayrıca, güvenlik ve istihbarat birimlerince yapılan değerlendirmeler ışığında, terörle mücadelede gelinen son durum ile önümüzdeki dönemde alınacak tedbirler üzerinde durulmuştur. Bu çerçevede özellikle yaz aylarında terörle mücadeledeki kararlılığımızı ortaya koyacak ve somut netice almaya yönelik hazırlıklar gözden geçirilmiştir. Kurulda, seçim güvenliği ile ilgili çalışmalar da değerlendirilmiştir."