kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson, Eğirdir'de

AA
Yeni Haber
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde incelemelerde bulundu.

Eğirdir Croisos Otel'de bir yerel televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Wilson, Isparta'da enerjik bir iş yaşamı gördüğünü söyledi. Türkiye ile ABD arasında son iki yılda ekonomide etkin iş birliği sağlandığını belirten Wilson, bunun politik iyi ilişkilerin yansıması olduğunu kaydetti.

Terörün, tüm dünyanın sorunu olduğunu belirten Wilson, ABD açısından 11 Eylül saldırılarının terörle mücadelede milad olduğunu dile getirdi.

Türkiye ve ABD arasında terörle mücadelede iyi bir iş birliği bulunduğunu ifade eden Wilson, Türkiye'nin kilit bir noktada olduğunu belirterek, ''Türkiye'nin teröre olan tepkisi ve terörle mücadeleye desteği için müteşekkiriz'' dedi.

Türkiye'nin uzun yıllardır PKK teröründen büyük acılar çektiğini ifade eden Wilson, ABD'nin de maddi olarak terörle mücadele için en büyük desteği Türkiye'ye verdiğini söyledi.

Wilson, Irak'ta bir çok sorun ve dengesizlikler bulunduğuna işaret ederek, bu sorunların bazılarının Türkiye'yi olumsuz etkilediğini bildirdi. Wilson, bu sorunların bütün tarafların katılımıyla çözümlenebileceğine işaret etti. Türkiye'ye terörle mücadele için bilgi akışı sağladıklarını da dile getiren Wilson, şöyle konuştu:

''Ancak PKK terörünün bitmesi için ABD, Türkiye ve Kuzey Irak'ın üçlü insiyatifi gerekli. Bu yakın zamanda sağlanacaktır. Bu şekilde PKK terörünün sona erdirileceğini düşünüyoruz.''