kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın katliam sonrası pencereden atlamıştı.

Yayınevi katliamının 'abisi' hatırlamıyor

Sırrıberk ARSLAN - Ömer ADIYAMAN
Malatya'daki misyoner cinayetinin planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu öne sürülen Emre Günaydın, kimin kimi öldürdüğünü hatırlamadığını söyledi..
Malatya'da biri Alman 3 misyonerin boğazlarının kesilerek öldürülmesi olayının planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu öne sürülen Emre Günaydın, öldürme değil korkutma amacıyla girdikleri yayınevinde İslamiyet'le ilgili sözler söylenince tahrik olduklarını anlatıp, kimin kimi öldürdüğünü hatırlamadığını söyledi. 18 Nisan'da Zirve Yayınevi'nde Alman uyruklu Tilman Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in bıçaklanıp boğazları kesilerek öldürülmesinin planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu öne sürülen Emre Günaydın, polisler gelince 3. kat penceresinden atlayınca ağır yaralanmıştı. Günaydın'ın ifadesi tedavisinin tamamlanmasının ardından alındı. Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Emre Günaydın'ın, misyonerlik faaliyetlerinde bulunan kişileri korkutmak amacıyla yayınevine gittiklerini, "Öldürmeyi hiç düşünmüyorduk. Ama Necati Aydın ve Uğur Yüksel, İslamiyet'i kötüleyerek bizi tahrik ettiler. Olaylar kendiliğinden gelişti. Olay anında kim kimi öldürdü bilmiyorum. Hatırlamıyorum. Polisin siren sesleri kulaklarımı tırmalıyordu. Balkona çıktım. Su borusundan elim kaydı. Gözümü açtığımda her yerim ağrıyordu ve başımda polisler vardı" dediği öğrenildi. Günaydın'ın, olay yerinde daha önce keşif yapıp yapmadığına dair soru üzerine birçok detayı hatırlamadığını söylediği belirtildi.

YER GÖSTERME YAPILACAK
Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da bizzat katıldığı Günaydın'ın sorgulamasının tamamlandığı, yer gösterme için cinayet yerine götürüleceği bildirildi. Günaydın katliam sonrası pencereden atlamıştı.
Haberin fotoğrafları