kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Operasyonlar aralıksız sürüyor

Yeni Haber
TUNCELİ'nin Karaoğlan köyü yakınlarındaki çatışmada 1 astsubay ve 1 uzman çavuş yaralandı. 1 PKK'lı terörist öldürüldü.

Güvenlik güçleri tarafından terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan temizlik harekatı sürerken, çeşitli illerden bölgeye trenlerle tank ve askeri teçhizatlar gönderilmeye devam ediyor.

Bolu Tugay Komutanlığı'ndan da askeri birliklerin sevk edildiği bölgede, operasyonların gece ve gündüz aralıksız devam ediyor.

Teröristlerin eylem amacıyla Irak'tan Türkiye'ye sızmalarını önlemek amacıyla sınır bölgesinde de yoğun güvenlik önlemleri alınırken Mardin Nusaybin ilçesine Demir yolu ile getirilen Tanklar TIR'lar ile sınır bölgesindeki kritik noktalara yerleştiriliyor.

Sınırdan sızmaları önlemek amacıyla Mehmetçiğin Şırnak'ın Silopi ilçesi Siyahkaya, Uludere ilçesine bağlı Besta, Şenoba, Ortabağ, Gülyazı, Andaç bölgelerinde ve Kuzey Irak Zaho yakınlarındaki PKK'lı terörist yuvaları olduğu tahmin edilen Haftanin, Sihant, Kaniması, Sindi, Begova yerleşim yerlerinin karşısında yer alan Türkiye tarafındaki Avaguze, Kastepe, Çalışkan, Taşdelen, Hilal, Andaç, kato Dağı bölgelerinde teröristlerin geçişini engellemek için yeni mevziler kazılarak, asker yerleştirildi bölgeye konuşlanana mehmetçige gerekli askeri teçhizatın da takviye edildiği bildirildi.

Operasyonların özellikle iç bölgeler olan Dereler, Cudi, Gabar ve Küpeli Dağı mevkilerinde yoğunlaştığı, zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlandığı belirtildi.

OPERASYONA 5 BİN KORUCU DA KATILIYOR

Arazi yapısı ve yöreyi daha iyi tanımaları bakımından güvenlik güçlerine destek sağlayan geçici köy korucuları da operasyonlara katılıyor. Şırnak ve ilçelerinde görevli 5 bini aşkın geçici köy korucuları, güvenlik güçleriyle birlikte operasyonları sürdürüyor.

Bölgede tüm hızı ile devam eden operasyonlarda çok sayıda terörist çembere alınırken çatışmaların yogun olduğu Uludere bölgesinde bir terörist sağ olarak yakalandı.

Güvenlik güçlerinin dağlık arazi kesimlerindeki çalışmaları sırasında da Şırnak'ta 3 adet sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ve çok miktarda hafif silah boş kovanı ele geçirildi.

AJANSLAR