kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

''Hatırla Sevgili'' dizisine plaket

Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, çevre bilincine katkısı ve ormancılık mesleğini gündeme taşıması dolayısıyla özel bir televizyon kanalında yayınlanan ''Hatırla Sevgili'' dizisi ekibine plaket verdi.Pepe, dizi ekibini Orman Genel Müdürlüğü bahçesinde kabul ederek, sohbet etti.

Kendisinin zaman sıkıntısı nedeniyle diziyi düzenli takip edemediğini, ancak eşinin seyrettiğini anlatan Pepe, yapımın Demokrat Parti'nin son dönemlerini güzel ve dramatik bir üslupla ekrana taşıdığını kaydetti. Pepe, dizideki orman işletme şefi karakterinin de bu mesleğin zorluklarını ve çevre duyarlılığını gündeme taşıdığını belirtti.

Bakanlığın çevre konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüğünü anlatan Pepe, bu çalışmalarda en büyük desteklerinin televizyonlardaki yapımlar olduğunu ifade etti. Pepe, ''En iyi propaganda ve tanıtım hissettirmeden yapılandır. Bu açıdan televizyon dizilerine önemli görevler düşüyor'' dedi. Dizideki karakterin orman suçlarıyla mücadele ettiğini de kaydeden Pepe, bunun mesleğin zorluklarını izleyiciye gösterdiğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Pepe, hükümetleri döneminde orman suçlarında önemli ölçüde azalma olduğunu anlattı.

''GENÇLİĞİMDE ATA BİNERDİM''

Pepe, bir gazetecinin, ''seçim dönemlerinin orman alanlarında tahribatın en fazla yaşandığı dönemler olduğunu'' söylemesi üzerine, ''bu alanda suiistimalle asla izin vermeyeceklerini'' kaydetti.

Dizide orman şefini canlandıran oyuncu Volkan Karahasanoğlu'nun bu rol için at binme dersleri aldığını söylemesi üzerine, Pepe, ''Ben de çocukluğumda, gençliğimde ata binerdim. Ama şimdi çekiniyorum. Her ata da binilmez'' dedi.

Pepe, bir başka gazetecinin dizinin Demokrat Parti'nin son yıllarını anlattığını hatırlatarak, ''Yeni kurulan Demokrat Parti'nin ilk günlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna ''Demokrat Parti ile bugün kurulan Yeni Demokrat Parti'nin birbirine sadece harfleri benziyor. Zaten vatandaş nasıl değerlendirdiğini ortaya koyacaktır'' yanıtını verdi.

''SUYU HAR VURUP HARMAN SAVURMAMAK GEREKİR''

Bakan Pepe, kabulde gazetecilerin kuraklık ve su sıkıntısı konusundaki sorularını da yanıtladı.

Pepe, 6 Şubatta düzenlenen basın toplantısında bugünkü tabloyu ortaya koyduğunu ve gerekli uyarıları yaptığını hatırlatarak, kuraklığın önceden tahmin edilemeyeceğini, ancak yönetilebileceğini söyledi.

Doğu Anadolu bölgesi dışında tüm bölgelerde yağış sıkıntısı yaşandığını kaydeden Pepe, ciddi kuraklık ve su sıkıntısı ile karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Pepe, kuraklıkla mücadelede herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, ''Suyu har vurup harman savurmamak gerekir'' dedi.

Bir soru üzerine, Pepe, ilk etapta sıkıntı yaşayabilecek illerin Ankara, İstanbul ve İzmir ile diğer büyükşehirler olduğunu belirtti. Osman Pepe, daha sonra dizide orman şefi karakterini canlandıran oyuncu Volkan Karahasanoğlu, senarist Nilgün Öneş ile televizyon kanalı, yapımcı kuruluş ve oyuncu ajansı yetkililerine plaket verdi.

Senarist Nilgün Öneş dizideki orman şefi karakterini kendisi de orman mühendisi olan babasından etkilenerek yazdığını söyledi ve plaketi babasına ithaf etti. Öneş, plaketi bugün hayatta olmayan babası anısına, annesine verdi.