kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

81 yıllık maaşa bedel Porsche

Yeni Haber
Dördüncü Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarının en pahalı arabası olan ve 217 bin avrodan satışa sunulan Porsche Carrera 4S'e, asgari ücretli bir çalışanın 81 yıl boyunca hiç para harcamadan yapacağı birikimle sahip olabileceği bildirildi.

Porsche Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Murat Uluer, en pahalı ürünleri olan Porsche Carrera 4S'nin 217 bin avroya satıldığını söyledi.

Asgari ücret alan bir çalışanın 81 yıl boyunca hiç harcama yapmadan biriktirerek satın alabileceği Porsche Carerra 4S'nin rakiplerinden ayrılan en önemli özelliğinin ''gücün ağırlığa olan dağılımı'' olduğunu belirten Uluer, ''Hedef kitlemiz AA+'dır. Genelde 40-45 yaş arasında iş adamları ve özel sektörde bir yere gelmiş yöneticiler, hedef kitlemizi oluşturmaktadır'' diye konuştu.Mustafa Murat Uluer, 355 beygir gücündeki bu arabayı David Beckham, Justin Timberlake gibi ünlülerin tercih ettiğini belirtti.

Uluer, dar gelirlilerin Porsche Carrera 4S'yi satın alabilme olanağı hakkında kendisine sorulan soruyu, ''Gelir dağılımının böyle olduğu durumlarda bu araba dar gelirliler için hayal olmak durumunda. Bunu üzülerek söyleyeceğim'' dedi.

Uluer, Porsche Carrera 4S'nin özellikleri arasında ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli açılır tavan, kendiliğinden kararan aynalar, elektrikli koltuklar, Porsche amblemli jant kapakları ve koltuk başlarının olduğunu belirtti.

''TÜRKİYE'DE ÇOK BAŞARILI BİR SATIŞ GRAFİĞİMİZ VAR''

Mustafa Murat Uluer, Porsche'nin tüm Türkiye'de geçen yıl 221 araba sattığını belirtti.

2006'nın Porsche için Türkiye'de bir rekorlar yılı olduğunu kaydeden Uluer, ''Geçtiğimiz yıl büyük çoğunluğunu Porsche Carrera 4S'nin oluşturduğu spor arabalarımızdaki satışımız ise 100 civarındadır. Bu yıl tüm arabalardaki hedefimiz 250'dir'' diye konuştu.

Uluer, Porsche Carrera 4S'in kasasının Türkiye'de çok beğenildiğini belirtti.

Pazardaki daralmaya rağmen satışların çok iyi gittiğini belirten Mustafa Murat Uluer, ''Türkiye'de çok başarılı bir satış grafiği yakaladık'' dedi.Porsche'nin sosyal hayatta kabul görmüş insanlar tarafından kullanıldığını belirten Uluer, şunları söyledi:
''Carrera'yı işinize giderken de, yarış pistinde de kullanabilirsiniz.

Hayatın her alanında kullanılabilecek bu araba, çok çevik, hızlı ve kullanışlı bir arabadır.''

UCUZA DA ARABA VAR...

Dördüncü Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarının en ucuz arabası olan Dacia Logan 1.4'ün, yaklaşık 15 bin YTL'den satışa sunulduğu kaydedildi.Renault Bölge Satış Sorumlusu Önder Özkoç, ''Hedef kitlemiz herkesi kapsıyor. Fuardaki en uygun ödeme koşullarını sunuyoruz'' dedi.
Özkoç, yaklaşık 15 bin YTL'ye mal olan Dacia Logan 1.4'ün immobilizer ve tek hava yastığı özelliklerini de kapsadığını belirtti.
Önder Özkoç, çeşitli bankalarla kredi anlaşmalarının bulunduğunu, araç fiyatının yüzde 20'sini peşin, geri kalanını krediyle satabildiklerini de kaydetti.

(AA)