kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Zeki Triko'nun Atatürk Havalimanı'nda bulunan mayo reklamı, Hac dönemi nedeniyle krize yol açmıştı.

Belediye: Mayo yasağı yok

Ulaş YILDIZ/MERKEZ
Ünlü mayo firmalarının 'ahlak kurallarını aykırı' bulundukları için reklam panolarına alınmadıkları iddiasına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yazılı cevap verdi: Böyle bir yasak yok..
Yazla birlikte mayo firmaları, bilbordlar ile mağazaların vitrinlerine göğüs dekolteli ya da şortlu fotoğrafların bulunduğu afişler için Belediye'den izin almada sorun yaşadıklarını iddia ediyor. İzinlerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü'ne bir ay önce müdür olarak atanan Şule Savaş'a takıldığını iddia eden şirketler, "ahlak kurallarını aykırı" bulunduğu gerekçesiyle, kendilerine onay verilmediğini öne sürüyor.

MAYO FİRMALARI ISRARLI
Suçlamaların merkezindeki Büyükşehir Belediyesi ise iddiaları kabul etmiyor. Belediye'den yapılan açıklamada, "Özellikle mayo reklamları ile ilgili yasaklayıcı bir karar bulunmadığı ve iddia sahibi mayo firmalarından izin için hiçbir başvurunun gelmediği" belirtildi. Öte yandan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkililerinin, billboardları kiralayan açık hava reklamcılarını da mayolu fotoğraf bulunan afişleri panolarına almamaları konusunda uyardığı iddia edildi. Nelson'un sahibi Moris Eskinazi başlarından geçen bir olayı şöyle anlattı: "İlanda kullanacağımız fotoğrafı gören Belediye'den bir yetkili, 'Bu fotoğraflarla izin alamazsınız' demiş. 'Neden' diye sorulduğunda 'Bikini giyip Osmanbey'de dolaşabilir misin' yanıtını vermişler." Zeki Triko'nun sahibi Zeki Başeskioğlu ise bu konuda, "Üç yıldır başvuru dahi yapmıyoruz. Çünkü alacağımız cevabı biliyoruz" dedi. Başeskioğlu, yakında yeni bir reklam kampanyası başlatacaklarını, kiralayacakları 25 bin billboard'a sadece sebze fotoğrafları koyup altına da "İşte mayolarımızın rengi" sloganını yazacaklarını söyledi