kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi bahçesinde saf tutuldu.

Kalpten ölen gence okulda cenaze töreni

Aliye ÇETİNKAYA - KONYA / MERKEZ
Konya'da İmam hatip öğrencisi Mehmet'in okul bahçesinde kılınan cenaze namazında erkekler ve kızlar ayrı ayrı saf tuttu..
Konya'da 16 yaşındaki imam hatip lisesi öğrencisi Mehmet Talha Uyar kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Talihsiz genç, arkadaşlarının gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Uyar'ın öğrenim gördüğü okulun bahçesinde düzenlenen törenin ardından, okul yönetimi ve erkek öğrenciler önde, kız öğrenciler ise arka safta yer alarak cenaze namazı kıldı.

Kalp yetmezliği teşhisi
Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu İmam Hatip Lisesi 10-K sınıfı öğrencisi Mehmet Talha Uyar bir ay önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Kalp yetmezliği teşhisi konulan Uyar tedavi gördüğü Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün yaşamını yitirdi. Talihsiz öğrenci için okul önünde cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Talha Uyar'ın öğretmenleri ve erkek öğrenci arkadaşları önde, kız öğrenciler ise arkada ayrı ayrı saf tutarak okulun bahçesinde cenaze namazı kıldılar.

Çok seviliyordu
Okul Müdürü Kuddisi Pınarcık, "Oldukça başarılı ve çevresi tarafından çok sevilen Mehmet'i küçük yaşta kaybettik. Okul önünde tören düzenlemekteki amacımız Uyar'ın tüm arkadaşları tarafından son yolcuğuna uğurlanmasını sağlamak. Buradaki tören ile tüm okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler, arkadaşımız için bir araya geldi. Okulumuzdaki tüm öğrencilerimiz ise Uyar'ın cenaze namazına katılarak arkadaşları için son görevlerini yerine getirmiş oldu" diye konuştu. Uyar Ailesi'nin tek oğulları olan Mehmet Talha Uyar, Musalla Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları