kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta askeri hareketlilik

Yeni Haber
Şırnak'ta son günlerde artan askeri operasyonlar dikkat çekiyor. Demiryolu ile Mardin'in Nusaybin ilçesine gelen uzun menzilli obüs tankları, Şırnak bölgesine getirilerek sınır noktalara yerleştiriliyor.

Cizre'den geçen tanklar için yoğun güvenlik önlemi alınırken tankların bir kısmı Uludere yakınlarındaki Habur'daki ikinci sınır kapısına, bazıları da Cizre'de yakınlarındaki geçiş noktalarına götürüldü.

Konvoy şeklinde giden tanklara helikopterler yukarıdan gözcülük yaptı. Yoldan geçen tankları vatandaşlar meraklı gözlerle seyretti.

Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Tümen Sınır Komutanlığı'nca yürütülen operasyonlara Bolu Komando Tugay Komutanlığı, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı, Gabar Dağı'nda bulunan Akçay Piyade Tugayı, Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı, Şenoba Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Gülyazı Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığı, Silopi Jandarma Hudut Tabur Komutanlığı timleri de katılıyor. Karadan yürütülen operasyonlara kobra, süper kobra ve skorski helikopterleri de destek veriyor.

Ağır ve modern silahlarla donatılan Mehmetçik, sınırda nöbet beklerken, sınır kesiminde yer alan yüzlerce köy korucusu ile özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonlarda zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlanıyor.

Bölgede gruplar halinde olan teröristler çembere alınırken PKK'lıların yuvalandığı alanlar havadan kobra helikopterlerle bombalanıyor.

Operasyon 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı üst rütbeli komutanlar tarafından bizzat yönetiliyor.

Bölge didik didik aranırken PKK'ya ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarılıp imha edildiği, geçiş güzergahlarının tamamen tutulduğu kaydedildi.

(AA)