kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İstasyon Müdürü Kadir Değirmenci

Düşen uçakta nükleer madde vardı kuşkusu

Ahu BOZLAR - MERKEZ
Trabzon'dan İran'a giderken düşen uçakta nükleer bombayla ilgili bilgiler bulunduğu belirtiliyor. CIA ve MİT'in uçakta bulunan iki kişiyi yakından takip ettiği ileri sürüldü..
İran'ın Tebriz kentine gitmek üzere Trabzon'dan havalanan ancak Köprübaşı ilçesi yakınlarında düşen İngiliz tescilli uçağın nükleer madde taşıdığı iddia edildi. Ayrıca düşen uçakta ölen 2 kişinin, İran'a nükleer bomba yapımıyla ilgili bazı bilgiler götürdüğü de öne sürüldü. İçişleri Bakanı Osman Güneş, Trabzon'da düşen İngiliz tescilli uçağın nükleer madde taşıdığı iddiaları ile ilgili, "Olaya adli makamlar el koymuştur. Araştırmaları, incelemeleri kendi çerçevesi içinde ilgili makamlar yapıyor. Şu ana kadar da bize iletilmiş, önümüze konulmuş bir bilgi yok'' dedi. Ayrıca Güneş, uçakta ölen iki kişinin izlendiğini belirtti. Bu arada Trabzon Valisi Nuri Okutan, düşen uçağa yapılan 98 oktan benzin ikmali ve diğer konularla ilgili inceleme başlattığını, oluşturulan bir heyetin tüm konuları araştırdığını söyledi.

MİT TAKİP ETTİ

Düşen uçağın önce İstanbul'a daha sonra Ankara'ya oradan da Trabzon'a geldiği belirtildi. Uçağın İstanbul'dan Trabzon'a gidişi sırasında istihbarat birimlerinin uçağı ve içindekileri sürekli takip ettiği, MİT görevlilerinin, özel uçakla gelen yabancıların Trabzon'da kimlerle irtibata geçtiklerini izledikleri öğrenildi. Uçağın pilot ve yolcularının kaldığı Nur Otel'in işletmecisi Oktay Sağır da polis ve MİT görevlilerinin, otele gelerek, İngiliz pilot ile Pakistanlı Bhangoo hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Bu arada düşen uçakta ölen İngiltere vatandaşı Michael Newman ile Pakistan uyruklu emekli general Zaka Ulam Bhamgoo'nun kaldığı otel çalışanlarının da ifadesine başvurulduğu belirtildi. Newman ile Bhamgoo'nun otelde kaldıkları sürede günde 30 faks aldıkları ve 90'ın üzerinde otel telefonundan görüşme yaptıkları öğrenildi.