kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kızı babasını fotoğraflardan hatırlayacak

ANKARA
51 yaşında kansere yenik düşen gazeteci Turan Yavuz'un bir yaşındaki kızı Pelin Su annesinin kucağında etrafı izliyordu..
Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek yaşamını yitiren gazeteci Turan Yavuz dün son yolculuğuna uğurlandı. Yavuz için ilk tören Milliyet gazetesi önünde düzenlendi. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Yavuz'un ardından, "zamansız ölüm'', "anlamsız ölüm'' denilebileceğini ancak ölüm sözcüğünün önüne konulacak hiçbir sıfatın, Yavuz'un ölümü ardından duydukları üzüntüyü anlatmaya yetmeyeceğini söyledi. Turan Yavuz'un, gazetecilik hayatında çok önemli işler yaptığına işaret eden Ergin, "Ama bütün bunlar Turan'ın insani yönü, onun sahip olduğu insani hasletler yanında hep ikinci planda kalıyor'' diye konuştu.

SİYASİLER GELDİ
Yavuz için Kocatepe Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Törene Turan Yavuz'un annesi Nilüfer, eşi Ayda, kızı Pelin Su ve yakınlarının yanı sıra siyaset ve basın dünyasından pek çok isim katıldı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şandır ve Oktay Vural ve Turan'ın çok sayıda meslektaşı da hazır bulundu.

"İŞSİZDİ"
Bir başka cenaze törenine katılmak üzere Kocatepe Camisi'nde bulunan eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, Turan'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Cenaze namazının ardından Turan Yavuz'un cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Deniz Baykal, Yavuz'un çok saygın ödüller aldığından da bahsederek "Ama ne gariptir ki ödül aldığı zaman işsizdi" dedi.
Haberin fotoğrafları