kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Karayalçın'dan Baykal ve Sezer'e çağrı

Yeni Haber
SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e çağrıda bulunarak, ''Biz içinde olsak da olmasak da lütfen bir araya gelin. Bunun için SHP olarak bizim yapabileceğimiz bir katkı olabilecekse bunu da düşünmeye, değerlendirmeye, tartışmaya hazırız'' dedi.

Karayalçın, partisinin genel merkezdeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, solda birlik çalışmalarını değerlendirdi.Seçime az süre kala siyasi partilerin halkın sorunlarının çözümü için hazırladıkları projeleri değil, ittifakları, ittifakların adlarını ve milletvekili dağılımını tartıştıklarını üzülerek izlediğini anlatan Karayalçın, ''Ben bu durumu, tarihinin en ağır toplumsal bunalımını yaşayan yurdumuz ve toplumumuz için çok ciddi bir talihsizlik olarak görüyorum'' diye konuştu.


''SHP BU İTTİFAKI ÇOKTAN İNŞA EDERDİ''

Karayalçın, CHP ve DSP arasında 5 Mayıs günü başlayan ve ''SHP'nin çağrılmadığı ittifak görüşmelerinin çıkmaza girdiğini, bu durumun da halkın
tepkisini çektiğini'' öne sürdü. SHP ve 10 Aralık Hareketi'nin içinde bulunmadığı bir birlikteliğin sol birliktelik olarak görülemeyeceğini söylediğini hatırlatan Karayalçın, şunları kaydetti:

''Aradan 9 gün geçti. Şimdi de içinde SHP'nin olmadığı bir birlikteliğin inşa edilemeyeceğinin ortaya çıktığını belirtmek istiyorum. 9-10 gündür
yaşananlar bunu göstermiştir. Eğer, CHP ve DSP arasında 5 Mayıs'ta başlayan görüşmelerin içinde SHP olsaydı, SHP bilgisiyle, birikimiyle, hevesiyle ve kararlılığıyla bu ittifakı şimdiye kadar çoktan inşa ederdi.''

Karayalçın, solda birlik arayışları kapsamında yaşanan sorunların ''hayal kırıklığı yarattığını ve içinde olmadıkları halde SHP'nin de bu durumdan nasibini almasına neden olduğunu'' savundu. Karayalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Sayın Zeki Sezer'e de çağrıda bulunuyorum: Biz içinde olsak da olmasak da lütfen bir araya gelin. Bunun için SHP olarak bizim yapabileceğimiz bir katkı olabilecekse bunu da düşünmeye, değerlendirmeye, tartışmaya hazırız. Biz SHP olarak bu sürecin dışında kalarak mağdur edilmiş olabiliriz. Ama önemli olan Türkiye'nin mağdur edilmemesidir.''

Karayalçın, birlikteliğin gerçekleşmesine ne şekilde katkıda bulunacaklarının sorulması üzerine, işbirliğinin önündeki engelin ne olduğunu tam olarak öğrenmeleri halinde bu katkının ne olabileceğini de tartışabileceklerini ifade etti. Karayılçın, 19 Mayıs günü il başkanlarını toplantıya çağıracaklarını bu konuların orada da değerlendirileceğini ifade kaydetti.

Murat Karayalçın, bir başka soru üzerine ise bugüne kadar hiçbir siyasetçiye ''elimi tutun'' çağrısında bulunmadığını, ''el ele tutuşmayı'' önerdiğini söyledi.''Katkınız, seçimlere katılmamak ya da CHP-DSP işbirliği olmazsa, DSP ile işbirliğine gitmek olabilir mi?'' şeklindeki soru üzerine ise Karayalçın, ''Biz DSP ile 2 ay görüştük. Şimdi yeni bir durum var. Bu yeni durum çerçevesinde önümüze hangi seçenekler gelecektir bunu kestiremem. O nedenle böyle bir değerlendirme yapmayı bu aşamada uygun görmem'' diye konuştu.

AA