kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Zeki Sezer kıvırtma.. Ortaya çık!..

Benim gecem için İstanbul'a gelen ağabeyimle bir kısa tartışma yaşamıştık.. DSP lideri Zeki Sezer'e kızıyor ve "Ülkenin bugünkü durumunda, derhal Deniz Baykal'a koşmalı ve partileri birleştirmeliydi, yapmadı" diyordu, Öcal Ağbim..
Ben de "Daha ne yapsın" diyordum.. "Daha dün 'CHP çatısı altında seçime girmek dahil, her şeyi yaparız. Ama şimdilik birleşmeyiz. Bunun için zamana, karşılıklı güven kazanmaya ihtiyaç var' dedi ya.. Daha ne yapsın.. Tabii partisini hemen kapatmaz. Çünkü CHP'de bir parti içi demokrasi olmadığını, Baykal'ın partiyi demir yumrukla yönettiğini ve en küçük muhalif sese dahi tahammül edemediğini herkes biliyor. Bu Baykal'a güvenip parti kapatılır " demiştim. Ağabeyim acı acı gülmekle yetindi ve sustu. Lafı uzatmadı.
Ardından Deniz Baykal'ın açıklaması geldi.
"İlkelerimize aykırı olmasına rağmen, ülkenin bugünkü koşullarında Zeki Sezer'in teklifini kabul ediyoruz. DSP ile CHP çatısı altında iş birliği yapmaya hazırız."
Sonrası..
Sonrasını biliyorsunuz.
Zeki Sezer ortadan kayboldu. Sesi soluğu çıkmaz oldu. Türkiye'ye en büyük sinerji gösterisinin yapılacağı İzmir Mitingi'nde podyum yanına defalarca çağrıldığı halde gelmedi. Deniz Baykal'la bir resim karesinde dahi bir araya gelmekten çekindi. Mitinge müthiş bir gölge düşürdü.
Peki Sezer niye böyle yapıyor?..
CHP çatısı altında seçime girme teklifi ondan gelmedi mi?.
Geldi..
O zaman?..
O zamanı şu..
Zeki Sezer Baykal'ın bu çağrıya olumlu yanıt vereceğini hiç düşünmüyordu. Baykal "Olmaz" diyecek ve DSP ve lideri sureti haktan görünmeye devam ederken, CHP ve lideri birleşmeyi istemeyen suçlu olarak teşhir edilecekti. Böylece seçimde sosyal demokrat oyların DSP'ye kayacağı ve barajın aşılacağı hesabı yapılıyordu.
Baykal vakit kaybetmeden "Peki" diyerek oyunu bozunca, B planı olmayan Zeki Sezer şaşırdı. Kaçmaya başladı. Baykal'ın kabul edemeyeceği yeni bir teklifi düşünmek için ihtiyacı olan vakit kazanmaya çalışıyordu.
Böyle değilse durum, Zeki Sezer, ortaya çık..
Önce Kordon'da niçin saklandığını açıkla..
Sonra.. Orijinal teklif senden geldiğine göre, ayrıntıları da hazırlamış olmalısın. CHP ile toplantıya otur ve diyalog başlasın, çünkü vakit kalmadı. Geçen her gün AKP'nin ekmeğine yağ sürüyor. Diyaloga girmezsen, sonuç nasıl alınacak?.
Bülent Ecevit'i, Karaoğlanlıktan hüsrana, DSP'yi birinci partilikten barajın hem de nasıl altına düşüren kişinin gizli lider, hem kocası, hem de partisi ile oynayan Rahşan Ecevit olduğunu bu ülkede herkes biliyor.
Belli ki, Rahşan Hanım'ın ihtirasları bitmemiş. Şimdi de, Zeki Sezer'i avcunun içine almış, oyununu sürdürüyor.

Zeki Sezer,
Bu dediklerimin aslı yoksa, bir kukla değil, gerçek bir lidersen, sözünün arkasında dur.. Ortaya çık ve işi öyle ya da böyle bitir.. Milleti oyalama..
Laf değil, eylem bekliyor, Tandoğan, Çağlayan ve Kordon'da toplanan milyonlar senden.. Laf değil, eylem..
Korkaklığın ve kaypaklığın alemi yok!..