kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Rahşan Ecevit'den 'sol'da birliğe yeşil ışık

Yeni Haber
DSP'nin kurucusu ve eski Başbakan merhum Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, CHP-DSP güçbirliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini belirterek, "Parti ya da şahısları ilgilendirebilecek çıkarlar üzerinde durmak, tartışmak, dayatmalarda bulunmak ve en önemlisi bu işi geciktirmek Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atar" uyarısında bulundu.

Ecevit, iki partinin Meclis'te iki ayrı grup olarak birlik içinde hareket etmesiyle sol kanadın gücünün ikiye katlanacağını belirtti.

Rahşan Ecevit gündemden düşmeyen CHP-DSP işbirliği ile iglili yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında "Bu güç birliği Türkiye'yi birçok konuda rahatlatacaktır" diyen Ecevit, Bülent Ecevit'in rahatsızlanmadan önce bu konuyu gündeme getirdiğini kaydetti.

Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu tehditlerden ancak bir güçbirliği ile kurtulabileceğini ifade eden Rahşan Ecevit, görüşlerini DSP ve CHP liderlerine de ulaştıracağını belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:

"CHP ve DSP'nin güç birliği demek Türkiye Büyük Millet Meclis'nde bu iki partinin birlikte hareket etmeleri demektir. Gerek komisyonlarda gerekse Genehl Kurulda çalışmlarını iki ayrı grup olarak fikir birliği içinde yürütmeleri Parlamentoda sol kanadın etkisini ikiye katlar. Türkiye'de her zaman var olan ama eyleme geçmek için fırsat kollayan irticanın ve bölücülüğün de yolunu keser.

"BU İŞİ GECİKTİRMEDEN ÇÖZMEK LAZIM"

Ayrıca, bu sayede ülkemiz Avrupa Birliği ve Amerika'nın dayatmalarından kurtulur ve nüfusumuzun yarısına yakınını oluşturan işçilerimiz, çiftçilerimiz ve köylülerimiz rahat bir nefes alabilirler.Bu güç birliği Türkiye'yi birçok konuda rahatlatacaktır.Parti ya da şahısları ilgilendirebilecek çıkarlar üzerinde durmak, tartışmak, dayatmalarda bulunmak ve en önemlisi bu işi geciktirmek Türkiye'nin geleceğini tehlikeye atar."

(ANKA)