kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Gerçek birleşme aynı çatıda buluşmaktır"

Yeni Haber
Solda işbirliği arayışları sürerken, CHP lideri Deniz Baykal, "Gerçek birleşme aynı çatı altında buluşmaktır" açıklamasını yaptı.

Anavatan ve DYP'yi tek çatıda buluştukları için kutlayan Baykal, "Anavatan ve DYP'nin yaptığını başarmamız lazım. Tek çatı olmasa bile işbirliğini sağlamamız lazım. CHP'yi sadece DSP ile değil Ecevit'le de birleştirmek istiyoruz. Güvercini altı okun yanına birleştirmeye hazırız." dedi.

"HELAL OLSUN"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, merkez sağda yaşanan birleşme için, "Helal olsun, kutluyorum onları" derken, sıranın DSP ve CHP'de olduğunu söyledi.

Baykal, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, CHP ve DSP'nin seçim işbirliği yapacağı konusundaki umudunu koruduğunu belirtti. Sağdaki birliği kutlayan Baykal, DSP'den "tamam" yanıtını beklediklerini söyledi. Kendi önerilerinden toplumun baskısı üzerine vazgeçtiklerinin altını çizen Baykal, DSP ile bütünleşmek istediklerini kaydetti. İki parti arasında müzakerelerin bittiğini yineleyen Baykal, "İki parti arasında yapılan bir müzakere yoktur. Müzakere soncunun parti kararı haline dönüşmesini bekliyoruz" diye konuştu.

İzmir'de düzenlenen Cumhuriyet Mitingi'ne işbirliği umuduyla gittiğini anlatan Baykal, "Oraya kim gelirse kucaklaşmaya hazır olarak yerimi aldım. Çünkü bunun görevimiz olduğunu biliyorum. Bir görev ihmali içinde olduğumuzu kimse bize söyleyemez. Türkiye'nin bu ortamda DSP ve CHP bütünleşmesini Türkiye'de kimse benim kadar istiyor olamaz. Eğer böyle bir birleşme işbirliği gerçekleşmese de bundan dolayı benim kadar üzüntü duyuyor olamaz" dedi.

Baykal, TBMM'nin Cumhurbaşkanını seçemediği için derhal seçime gitmesi gerektiğini söylerken, Anayasa değişikliklerinin seçimler sonrasında oluşacak yeni parlamentoya bırakılması gerektiğini ifade etti. Baykal, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin de yeni sıkıntılar doğuracağını ileri sürdü.

(ANKA)