kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sezer: Türkiye'nin için önemli bir açıklama

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Sezer: Türkiye'nin için önemli bir açıklama
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Rahşan Ecevit'in açıklamasıyla ilgili olarak, ''Rahşan Hanım Türkiye'nin selameti açısından son derece önemli bir açıklama yaptı. Bizimi için sevindirici'' dedi.

Sezer, DSP Genel Merkezi'nden çıkışında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine, Türkiye'de ciddi bir iktidar alternatifi yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Sezer, ''Bu gerçekleşecek, buna güveniyorum'' diye konuştu.

Rahşan Ecevit'in açıklamasını, ''Türkiye'nin selameti açısından son derece önemli bir açıklama yaptı. Bizim için sevindirici'' diye değerlendiren Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın TBMM Grubu'ndaki konuşmasının da ''son derece olumlu olduğunu'' söyledi. Sezer, ''Sayın Baykal'ın sözleri için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Kendisine de bunu söyleyeceğim'' dedi.

Partisinin Amasya mitingindeki ''Baykal istifa'' sloganlarını hiçbir demokrat solcunun içine sindiremeyeceğini kaydeden Sezer, ''Büyük bir kitlenin içerisinde sanırım yanlış kişiler vardı. Ama onlar da anında susturuldu. Önce ben susturdum. Arkadaşlarım da müdahale etti'' dedi.

Sezer, bir soru üzerine, Baykal ile birkaç gün içinde görüşmeyi düşündüğünü bildirdi.

Rahşan Ecevit'in, açıklamasında, ''Gerek komisyonlarda, gerekse genel kurulda çalışmalarını iki ayrı grup olarak fikir birliği içinde yürütmeleri, parlamentoda sol kanadın etkisini ikiye katlar'' ifadesini kullandığına dikkat çekilmesi üzerine, Sezer, şunları kaydetti:

''Tabii DSP'li bir gruba bu Meclis'in, Türkiye'nin ciddi ihtiyacı var. CHP'nin grubu zaten önemli. O da olmalı. Öyleyse bu iki grup, inanıyorum ki, tek grup gibi çok başarılı işler yapacak. İki ayrı grup ama tek grup gibi uyum içinde çalışacaktır. Buna güveniyorum.''