kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Adabank’ın satışına onay

Yeni Haber
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Adabank'ın The İnternational İnvestor Company firmasına satışına ilişkin incelemesini tamamladı.

Adabank ihalesini kazanan Kuveytli şirketin eksik olan belgelerini tamamladığı belirtilirken, BDDK'nın Adabank'ın satışına ilişkin onayını birkaç gün içinde açıklaması bekleniyor.

Adabank'ın satışına ilişkin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile Uzan Grubu arasındaki davalar sürüyor. TMSF yetkilileri, Adabank'ın Kuveytli şirkete devrinde hukuki bir engel olmadığını bildirdi.

BDDK'nın Adabank'ın satışına ilişkin incelemelerini tamamladığını belirten yetkililer, "Kuveytli şirketin eksik olan belgeleri de BDDK'ya iletildi. Birkaç gün içinde kararın açıklanmasını bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

İHTİYATİ TEDBİR KALDI

TMSF, Adabank ihalesini kazanan The İnternational İnvestor Company firmasının, hisselerinin mülkiyetini başka şahıslara devrini önlemeye yönelik mahkemenin ihtiyati tedbir kararının 31 Ocak 2007 tarihi itibariyle kaldırıldığını açıklamıştı.

Toplam yüzde 99.99 oranındaki Adabank A.Ş hissesi, 3 Temmuz 2006 tarihli ihalede 45 milyon 100 bin YTL bedelle Kuveyt menşeli The İnternational İnvestor Company firmasına ihale edildi.

Yetkililer, Adabank'ın satışında hukuki bir değişiklik bulunmadığını, satışa izin verecek olan BDDK'nın da izin süreciyle ilgili kısıtlamada bulunmadığını bildirdi.

(ANKA)