kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

ANAVATAN "isminin" peşine düştü

Yeni Haber
Anavatan Partisi, "Demokrat Parti"nin isim hakkının kendilerinde olduğunu belirterek, Demokrat Parti adı altında parti kurulması girişiminin geri çevrilmesi istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

Anavatan Genel Başkan Yardımcıları Keçeciler ve Uzun'un imzasını taşıyan, "Demokrat Parti"nin isim hakkının alınmasına ilişkin dilekçe Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ve İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.

BELGE ANAYASA MAHKEMİSİ'NİN KARARI


Anavatan Partisi, Anayasa Mahkemesi'nin, kendisine iltihak eden DP'nin hesaplarının Anavatan partisiyle birlikte incelenmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin resmi yazısını mahkemeye kanıt olarak sunacak.

BELGELERİ SAHTE

Sarıbaş, ANKA'ya yaptığı açıklamada; Sözü edilen, 30 kişinin DP için başvurduğu belgelerin sahte olduğunu söyledi. Sarıbaş, " Başvuru belgelerinin sahte olduğunu öğrendik. Anayasa Mahkemesi henüz kararını vermemiş DP'nin Anavatan Partisi'ne iltihak ile ilgili tasfiye işi bitmiş değil. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi kararını vermeyince söz konusu başvuru da geçersiz sayılmalı. DP'nin henüz tasfiye kararı verilmemişken, bu başvurunun geçersiz sayılması için dilekçe verdik" dedi.

Sarıbaş, Anayasa Mahkemesi'nin, 2005 yılı mali denetim işlemlerinin Anavatan Partisi ile birleşme kararı vermiş olan Demokrat Parti'nin Anayasa Mahkemesi'nce 2005 yılı mali denetim işlemleri henüz tamamlanmadığından sürecin devam ettiğine dikkat çekti.
Bu arada Anavatan Partisi yöneticileri tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede; Demokrat Parti'nin 8 Mayıs 2005 tarihinde yapmış olduğu Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Anavatan Partisi ile birleşmek amacıyla kapanma kararı verdiği, aynı kongrede Demokrat Parti'nin isim, amblem gibi hakları da dahil olmak üzere tüm hak, alacak, borç ve mallarının Anavatan Partisi'ne devredilmesinin açık bir dille karar altına alındığı belirtildi.

(ANKA)