kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ankara'da teklifler ve listeye alınmayan vekiller

Yeni Haber
Seçimler yaklaşırken, Ankara'da partiler arasında vekillere adaylık teklifleri yapılıyor. Gerek AKP'de gerekse CHP'de vekiller arasında aday olmayacak veya listeye alınmayacaklar var...
*SOSYAL DEMOKRATLARIN İKİ AĞIR TOPUNA AKP TEKLİFİ
Sosyal demokrat cephenin iki önemli ismi Ertuğrul Günay ve Adnan Keskin, AKP'den milletvekili adaylığı teklifi aldıkları yönündeki iddialar karşısında farklı yaklaşımlarda bulundu. Günay, AKP'den adaylığa yeşil ışık yakarken, Keskin net bir dille karşı çıktı. Ertuğrul Günay, genel seçimlerde AKP'den milletvekili adayı olacağı iddialarıyla ilgili olarak, henüz seçim sürecini izlediğini, adaylık konusunda kararını vermediğini söyledi.
Günay, yıllardır sağ partilerden kendisine teklif geldiğini kaydetti. Günay, CHP'de siyaset yapmasının engellendiğini belirterek, "Çeşitli engellemelerle karşılaşan bir insan olarak elbette farklı alanlardan, en üst düzeylerden ilgi gösterilince sevgi ve teşekkür duyguları da hissediyorsunuz" diye konuştu.

CHP eski genel sekreterlerinden Adnan Keskin, AKP'den ya da herhangi bir sol partiden adaylığının kesinlikle söz konusu olmayacağını vurguladığı konuşmasında, solda birlik çalışmalarına değindi. Keskin, CHP-DSP birlikteliği konusunda CHP lideri Baykal'ı sert dille eleştirdi. Sosyal demokrat harekete yıllarca gönül vermiş ancak "Baykal'a sadakatte kırıklık yaşayan" tüm isimlerin CHP'den uzaklaştırıldığını ve böylesi bir dönemde eksikliklerinin ciddi kayıp olduğunu söyleyen Keskin, İzmir mitinginde liderlerin yan yana gelmemesiyle ilgili olarak da Baykal'ı eleştirdi:"Bir başka partinin genel başkanına karşı böylesine haksız bir uygulamayı kabul etmek mümkün değildir. İzmir'de ortaya konulan tavır, adeta bu ittifakın bozulmasını sağlamaya dönek bir adımdır, bu de samimiyetsizliğin en büyük kanıtını oluşturmaktadır."

CHP'Lİ TOMANBAY CHP'DEN ADAY OLMAYACAK

CHP'nin muhalif milletvekillerinden Mehmet Tomanbay, seçimlerde CHP'den aday olmayacağını söyledi. Tomanbay, adaylık konusunda "Meydanların sesi dinlenir de solda geniş bir birlik oluşturulursa, üzerime düşen görevi yaparım" dedi.Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ekibinde yer alan dört CHP'li milletvekilinden biri olan Tomanbay, CHP'yi parti içi demokrasi uygulamamakla eleştirdi. Milletvekili adaylarının belirleme sürecinde merkez yoklamasıyla, adaylıkların "Genel Başkan Deniz Baykal'ın iki dudağı arasında" olacağını söyleyen Tomanbay, solda oluşacak geniş birliktelikte aday olabileceğini belirtti.Tomanbay, tüm sol partilerin, bazı sivil toplum kuruluşlarının ve sosyal demokrat cephede öne çıkmış siyasi figürlerin bir araya geleceği olası bir oluşumda yer alacağını kaydetti. "Tabi ki CHP'den aday olmayı düşünmüyorum" diyen Tomanbay, Cumhuriyet mitinglerinde dile getirilen birliğin sadece CHP-DSP işbirliği olmadığını, geniş sol birliktelik sağlanması durumunda ise üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

TURHAN ÇÖMEZ: "HİÇBİR SİYASİ PARTİYLE GÖRÜŞMEDİM"

Milletvekili Genel seçimlerinde AKP'den milletvekili adayı olmayacağını açıklayan Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, kararının ardından hiçbir siyasi partiyle görüşmediğini ve adaylık konusunda kararını henüz net olarak vermediğini söyledi. Çömez'in dışında AKP Antalya Milletvekili Fikret Badazlı da daha önce aday olmayacağını açıklamıştı.

AKP'DE LİSTEYE ALINMAYACAKLAR

Kendi istekleriyle aday olmayacak milletvekilleri dışında AKP'de Erdoğan'ın tarafından listeye alınmayacak birçok ismin bulunduğu da kaydediliyor. Konya Milletvekili Halil Ürün, Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, İstanbul Milletvekili İbrahim Özal ve Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu'nun aday Erdoğan tarafından gösterilmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ürün, 30 yıllık eşi Esma Ürün'ü dövdüğü, Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan eşinden boşandıktan 21 gün sonra bir başka AKP milletvekilinin sekreteri ile evlendiği, İstanbul Milletvekili İbrahim Özal asistanıyla imam nikahı kıydırdığı, Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu da, yine evli olmasına karşın bir başka kadınla imam nikahı kıydırdığı iddialarıyla gündeme gelmişti.