kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İş Yatırım arzına 15,4 kat talep

Yeni Haber
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin halka arzı tamamlandı. 10-11 Mayıs 2007 tarihlerinde gerçekleştirilen ve yatırımcılar tarafından büyük ilgi gösterilen talep toplama sonunda, toplamda arz edilen miktarın 15,4 katı talep gelirken, talep tutarı 1 milyar 424 milyon YTL (1 milyar 62 milyon dolar) oldu.

Yaklaşık 100 milyon lot talepte bulunan yurtdışı yatırımcıların talep miktarı, kendilerine tahsis edilen hisse miktarının 6,7 katı düzeyinde gerçekleşirken; 374,5 milyon lotluk talep miktarıyla yurtiçi yatırımcılar, kendilerine ayrılan hisse miktarının 23,3 katı talepte bulundular.

Gelen yoğun talep karşısında, Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar için dağıtım oranı yüzde 4 oldu.

Halka arz fiyat aralığının 2,40-3,00 YTL olarak belirlendiği, talebin ise tavandan toplandığı arz sonunda, halka arz fiyatı, hisse başına 2,80 YTL olarak belirlendi. Gelen yoğun talep üzerine ek satış hakkının da kullanılmasıyla birlikte İş Yatırım'ın halka açıklık oranı yüzde 29,73 olurken, belirlenen satış fiyatı itibariyle halka arzın büyüklüğü 99,4 milyon YTL (yaklaşık 74 milyon Dolar), şirketin değeri ise 334.3 milyon YTL (yaklaşık 250 milyon Dolar) oldu.

Halka arzda bireysel yatırımcıların; kendilerine sunulan, likit fonları, döviz ve Devlet İç Borçlanma Senetlerini (DİBS) teminat göstererek talepte bulunma imkanından yüksek düzeyde yararlandıkları gözlendi.

Likit fon blokajı yöntemiyle talepte bulunabilme, ilk kez, yine İş Yatırım'ın liderliğini yaptığı Vakıfbank halka arzında, döviz ve DİBS teminatıyla talep toplama ise ilk kez önceki hafta tamamlanan ve yine İş Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen Halkbank halka arzında kullanılmıştı.

İLHAMİ KOÇ: BAŞARIMIZI YENİ ORTAKLARIMIZLA PAYLAŞACAĞIZ

İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, halka arz sonuçlarına yönelik değerlendirmesinde, halka arza yurtdışı ve yurtiçinden gösterilen yoğun ilginin kendilerini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek, "Yaklaşık 20 bin yeni ortağımıza 'aramıza hoş geldiniz' diyorum.

Sektörünün lider ve öncü kuruluşu olan İş Yatırım'ın başarılarının sonuçlarını bundan sonra hep birlikte paylaşacağız. Bize güvenen tüm yatırımcılarımıza ve halka arzın başarıyla tamamlanmasına önemli katkı sağlayan tüm konsorsiyum üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

İş Yatırım'ın halka arzdan elde edeceği geliri, büyüme planları ve hedefleri doğrultusunda değerlendireceğini belirten Koç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Daha önce de açıkladığım üzere, hızla büyümekte olan sermaye piyasalarımızın ortaya çıkaracağı ihtiyaçları dikkate alarak yeni ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Halka arzın sağlayacağı kaynakla, bu yöndeki çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Türkiye sermaye piyasalarında pek çok "ilk"e imza atan bir kurum olarak, geliştireceğimiz yeni ürün ve hizmetlerle bu misyonumuzu devam ettireceğiz."