kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
EŞİNİN BURNU KIRILDIYargıtay Onursal Başsavcısı Kanadoğlu’nun eşi BilgeKanadoğlu’nun, Sarp Sınır Kapısı’nda otomobildeninerken ayağının takılıp düşmesi sonucu burnu kırıldı.

'Cumhurbaşkanını halkın seçmesi tehlikeli'

Nurbay USTA / MERKEZ
Yargıtay Onursal CumhuriyetBaşsavcısı Sabih Kanadoğlu, Artvin Barosu'nca düzenlenen "Hukuk Devleti ve Demokrasi Yolunda Yeni Ceza Kanunu ve Uygulaması" konulu sempozyumda Cumhurbaşkanlığı seçimleri, erken genel seçim, demokrasi, laiklik gibi ülke gündemindeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin halk tarafından yapılmasının son derece tehlikeli olduğunu belirten Kanadoğlu, "Yüksek Mahkemenin bağımsız karar verebilmesi o ülkede yargının kökten bağımsız olduğunu göstermez. Eğer siz halka hem yasamayı hem de yürütmeyi seçtirirseniz iki ayrı güç yaratma ve iki gücün birbiriyle çekişme olasılığı ortaya çıkar. Eğer bu durumda yargınız da bağımsız değilse sizi bekleyen doğrudan doğruya dikta rejimidir" dedi.

SANDIĞA DAVET
Yaklaşan erken genel seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Kanadaoğlu, "Önümüzde bir fırsat var. 22 Temmuz'da seçime gidiyoruz. Siz vicdanınızla, bilincinizle aklınızla ulus severliğinizle bu 22 Temmuz'da saydığımız niteliklere sahip olabileceğini düşündüğünüz siyasi partilere oy veriniz. Mutlaka sandığa gidiniz. Sandığa gitmeyen vatandaşın ortaya çıkacak tablodan şikayet etme hakkı yoktur" diye konuştu.