kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
İ. Amasyalı

Türkiye seçime hazırlanıyor

Eski DYP'li Amasyalı CHP'den aday adayı
Kamuoyunda "Süleymancılar" olarak bilinen İslami cemaatin önde gelen ismi olarak tanınan, eski DYP milletvekili İsmail Amasyalı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan milletvekili adaylığı teklifi aldığını ve kabul ettiğini söyledi. Amasyalı, Kocaeli ya da Antalya'dan aday olabileceğini belirtti. CHP'nin koalisyon ortağı olacağı öngörüsünde bulunduğunu belirten Amasyalı, "Ben de halkın temayülü olan CHP'de siyaset yapmaya karar verdim" diye konuştu. CHP'den adaylığı konusunda eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile görüştüğünü ve onay aldığını ifade eden Amasyalı, "Demirel'e 'Bu dönem siyaset yapmak istiyorum ama sağdan teklif almadım. Girme derseniz siyaset yapmayacağım' dedim. Kendisi bana 'Derhal gir. Girme desem bana adres soracaksın, sana sağda vereceğim adres yok' dedi" şeklinde konuştu.

BBP: SP birleşmesi BBP çatısında olur

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Desteci, "Saadet Partisi ile BBP birleşecekse bu ancak BBP çatısı altında olabilir'' dedi. Saadet Partisi yetkililerinin, BBP kurultayından sonra kendilerini ziyaret ettiğini belirten Desteci "Bizimle bir ittifak içinde olmak istediklerini söylediler. Ancak daha sonra herhangi bir görüşme yapılmadı. SP ile birleşilecekse bu BBP çatısı altında olabilir' diye konuştu. Partilerin birbirini gerçek anlamda eleştirmediğini de savunan Desteci, şöyle konuştu: "CHP kendini rejimin bekçisi sanıyor. Cumhurbaşkanının her dönem kendilerinden olmasını istiyorlar. Türkiye'nin genel problemleriyle ilgili çözüm üretmiyorlar. Çünkü AKP ile aynı zihniyetteler. CHP Atatürkçülük, AKP din, MHP de milliyetçilik kisvesi altında, kendi düşünceleri doğrultusunda siyaset yapıyor. Hiçbiri ülkenin yararını düşünmüyor.''

Kemal Unakıtan'ın kayınbiraderi DYP'de

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan'ın Sağlık Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olan kardeşi Cihanser Erel DYP'den milletvekili aday adayı oldu. AK Partili eniştesi Unakıtan'a siyasi rakip olacak olan Erel, DYP'yi tercih etmesinde bugün DYP'nin görüşlerini doğru bulmasının yanı sıra DP geleneği olan bir aileden gelmesinin de etkili olduğunu söyledi. Erel, 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde de DYP'den Edirne Belediye Başkanı adayı olduğunu hatırlatarak, "O zaman da başka partiler vardı, ama ben DYP'yi seçmiştim. Siyasi felsefemde bir kırıklık yok. Bugün de aynı partiden adaylığımı koyuyorum" dedi.

Cem Uzan: Baraj sorunumuz yok
Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, partisinin baraj sorunu olmadığını belirterek, "Barajı aştık, iktidara yürüyoruz' dedi. Habertürk' e konuşan Uzan, CHP ile sürdürülen ittifak görüşmelerinden sonuç alamadıklarını belirterek, Genç Parti' nin seçime tek başına gireceğini söyledi.

YSK: Seçmen kütüklerimiz sağlıklı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) nüfus rakamlarıyla YSK seçmen kütükleri arasında eşleştirme yapıldığını ve yüzde 96 oranında sonuç alındığını belirterek, kalan yüzde 4 oranındaki seçmenin de oy kullanabileceğini bildirdi. YSK'nın, her yönüyle yasaların kendilerine verdiği yetkiye dayanarak gerekli takvimi yaptığını belirten Aydın, seçimin sağlıklı yapılacağından emin olduklarını söyledi. Aydın, "Türkiye'de istatistiki olarak yüzde 96 oranında eşleştirme yapılmıştır. Kalan kişiler, nüfus cüzdanıyla, evlenme cüzdanıyla, pasaportuyla gelir, 'bu kişi benim' derse veya yanında kimliği olmasa bile oradaki iki kişi, 'bu adam, budur' derse oy kullanabilecek. Seçmen kütüklerimiz sağlıklıdır" dedi.
Haberin fotoğrafları