kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
SABAH’a konuşan DP Genel Başkanı Cemal Şen, zamanı iyi değerlendirdiklerini söyledi.

DP Genel Başkanı Şen: Kimseye kastımız yok

OSMAN AYDOĞAN ANKARA
DYP ile Anavatan, Demokrat Parti çatısı altında birleşmek için son tura girerken, belediyede sözleşmeli çalışan Cemal Şen acele davranıp DP ismini aldı. Şen, DP isminin şeklen değil, içerik olarak önemli olduğunu söyledi..
DYP ile Anavatan, merkez sağda Demokrat Parti çatısı altında birleşmek için hazırlıklarını son aşamaya getirirken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde sözleşmeli olarak çalışan Cemal Şen, 30 arkadaşı ile birlikte acele davranarak İçişleri Bakanlığı'na başvurdu ve DP'yi kurdu. DP'nin kuruluş başvurusu Anavatan'da tam anlamıyla bir şok yaşanmasına neden oldu. Partinin hukukçuları çıkış yolu ararken soruna çözüm arayan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler, isim hakkının halen kendilerinde olduğunu savundu. Kanıt olarak Anayasa Mahkemesi'nin 22 Şubat 2007 tarihinde Anavatan Partisi'ne gönderdiği DP'nin 2005 yılı hesaplarına ilişkin yazısını gösteren Keçeciler, bu yazıyla birlikte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz başvurusu yapacaklarını bildirdi. Kongreler için 27 Mayıs'a kadar DP'nin isim hakkını almak zorunda olan Anavatan yönetimi başarısızlık durumunda "B planına" hazırlanıyor. Plana göre DYP, daha önce üzerinde durulan isimlerden Demokrat Türkiye Partisi ya da Birleşik Demokrat Parti adını alarak Anavatan ile birleşecek.

'YEDEKTE PARTİ Mİ OLUR'
Merkez sağda 1980 sonrasının en önemli bütünleşme projesi olan Anavatan ve DYP'nin Demokrat Parti adıyla birleşmelerini durduran DP Genel Başkanı Cemal Şen SABAH'a konuştu. Bugün 61'inci kuruluş yıldönümü kutlanacak olan DP merkez sağı karıştırırken, Anavatan'a katılan eski DP'nin genel başkan yardımcısı olan Cemal Şen, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde proje yöneticisi olarak sözleşmeyle çalışıyor. Melih Gökçek'in DP'nin kuruluşunda hiçbir katılımı olmadığını ve işinin partisiyle ilgisi bulunmadığını savunan Şen, şöyle dedi: "Başkanımız elbette siyasette önemli bir isim ama ben bir ilinti kurulmasını istemiyorum. Sayın Başkan menfi ya da müspet hiçbir değerlendirmede bulunmadı bana sadece 'Hayırlı olsun' dedi." DP'nin isim hakkının Anavatan'ın elinde olduğu tezine itiraz eden Şen, "Bir siyasi partinin başka bir partiden sorulması, isminin başka bir partiye yediemin olarak teslim edilmesi diye bir şey olmaz. Yedekte parti mi olur. Sistem resmi ittifaka bile izin vermiyor. Yedeğe parti mi alınır" dedi.

'BİZİMLE GÖRÜŞSÜNLER'

DP'nin ismini canlandırma isteğiyle hareket ettiklerini söyleyen Şen, "Uzun süredir düşünüyorduk. Son günlerde toplumda tanınabilmek için zamanı iyi değerlendirdik" diye açıkladı. "DP adını kullanarak birleşmeyi düşündülerse bizimle görüşsünler" diyen Şen, Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar'ın saygı duyduğu kişiler olduğunu belirtirken, "Yaptığımız şey kişisel değil. Asla kimseye kasıtlı bir hareketimiz söz konusu değil" dedi.