kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR

Bu hafta AK Parti'nin adaylarına dikkat

Şu an elimde AK Parti'nin, kendisi ile asla bağdaştıramayacağınız, akla hayale gelmeyecek çok önemli isimlere yapacağı tekliflerle ilgili bir liste var.
Eğer bu listedekiler kabul ederse, Başbakan Erdoğan çok önemli bir dönüşüm projesini başlatmak üzere. Bizzat AK Parti kurmaylarınca hazırlanan listede, daha çok sol eğilimde adı geçen, askerler dahil birçok merkeze yakın kritik kişiler yer alıyor. Bunlar çok önemli sinyaller: Olabildiğince merkeze kayarak birleşen merkez sağın elinden bu kozu almak. Özellikle son dönemde, kendilerine rejimle ilgili yöneltilen eleştirilere yanıt vermek. İçlerindeki bazı radikallerden ziyade, bu yeni isimleri ön plana çıkarma amaçlı görüşmeler kapalı kapılar ardında halen sürüyor. Hatta görüşmeler o kadar gizli ki, bu çağrılan kişiler parti merkezine gizlice arka kapılardan geç saatlerde geliyor.
AK Parti'nin vizyonunda önemli değişiklik yapacak ilk önemli ismin açıklanması da en geç bir iki gün içinde olacak. Tabii eğer görüşmeler olumlu sonuç verirse... Erdoğan'ın özellikle 'son bir haftadır' üzerinde durduğu bu politikalar bakalım beraberinde neleri ve kimleri getirecek?