kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Ceyhan, Aziz'in gerçek yüzünü görecek

ZEYNEP ALKAN - GÜNAYDIN
'Beyaz Gelincik'in 'Ceyhan'ı, genç oyuncu Ayçın Tuyun yeni bir sinema filmine hazırlanıyor. Tuyun, Haziran ayında çekimleri başlayacak 'Dövme' adlı filmde bu kez melankolik bir kızı canlandıracak..
Reyting rekorları kıran 'Beyaz Gelincik' adım adım finale yaklaşıyor. Dizide Ceyhan karakterini canlandıran Ayçın Tuyun, 'Beyaz Gelincik'in finaliyle ilgili sadece, 'Ceyhan'ın Aziz ile ilgili tüm gerçeği göreceğini' söylemekle yetiniyor. 'Beyaz Gelincik'ten önce 4 reklam filminde, 3 dizide ve Baha'nın 'Aşk Rüzgarı' şarkısının klibinde oynayan Tuyun, haziranda çekimleri başlayacak 'Dövme' ile beyaz perdeye adım atacak.
* Beyaz Gelincik'ten önce birçok reklam filminde yer aldınız ama insanlar sizi bu dizi ile tanıdı. Biraz kendinizi anlatır mısınız bize? 1986 Manisa doğumluyum. Bu işlere modellikle başladım. Ardından da reklam filmleri geldi. Kemaranın karşısına geçtiğimde, bu işe gerçekten emek vermek istediğimi hissettim. Oyunculuğu meslek olarak benimseyeceksem eğitimini almalıyım diye düşünüp TÜRVAK'a girdim.
* Beyaz Gelincik'in sonuna geliyoruz. Ve siz git gide Azize'e yakınlaşmaya başladınız. Neler olacak sonunda? Ceyhan sonuçta bir genç kız ve her genç kız gibi hatalar yapabilir. O da herhalde ilerde bir gün hata yaptığını anlayacaktır, en azından hissedecektir diye düşünüyorum.
* Aziz onun ailesine bu kadar kötülük yaparken Ceyhan neden ona yaklaşıyor? Ceyhan'ın kalabalık bir ailesi olmasına rağmen hep yalnız kalıyor. İstediği ilgiyi göremiyor. Zenginliğin vermiş olduğu şımarıklıkla ilgiyi başka yerlerde arıyor. Bu tamamen içinde yaşadığı ruh haliyle alakalı. Aziz de ona çok iyi davrandığı için, ona kayıyor. Ceyhan'a kızmamak gerek.
* Aynı durumla karşılaşsanız Ceyhan gibi davranır mıydınız? Çok net söylüyüm 'hayır'. Ama hiçbir şey için büyük konuşmamak lazım. Sonuçta hayatta herkesin başına bir şeyler gelebilir. En azından şunu söyleyeyim, aileme kötülük yapan biriyle asla beraber olmazdım.
* Sizin bakış açınız nasıl hayata karşı? Bir kere Ceyhan'la çok zıtım. Ama Ceyhan zaman zaman kendi iç dünyasına döndüğünde çok duygusallaşıyor. O zamanlarda benim gibi oluyor ama bunun dışında çok zıt karakterleriz...

AŞKI DOĞAL YAŞARIM
* Nasıl bir aşıksınız? Doğallığıyla, içtenliği ve dürüstlüğüyle yaşıyorum aşkı. Tamamen olduğu gibi... Delilik, hoppalık, durgunluk... Durum ne getirirse öyle...
* Zamanınızın çoğunu Adana'da geçiriyorsunuz. Nasıl zaman ayırıyorsunuz özel hayatınıza? İnsanlar 'Zaman ayıramıyoruz' diyorlar ama bu mesleğe tüm yaşamını adamak doğru değil. Biraz da karşındaki insanla alakalı bir şey. Anlayış zaten en önemlisi. Sevgi, aşk emek ister.
* İnsanlar sizin yüzünüzü az çok tanımıştır artık. Peki çevreden gelen tepkiler nasıl size karşı? Teyzeler gelip 'O Aziz'den uzak dur' diyorlar. Beni kızları gibi görüyorlar ki bana böyle öğütler veriyorlar diye düşünüp çok mutlu oluyorum. Demek ki onların ailesinden biri oldum ben de. Zaten şöyle bir şey var, benim hayatım değişmedi. Ben eskiden neysem oyumdur. Hala trene de, otobüse de, uçağa da rahatlıkla biniyorum. Bu kesinlikle tercih meselesi.
* Adana'da yaşam nasıl? Adana'yı çok seviyorum. İnsan gibi insan olan herkesi seviyorum. Adana'nın kızlarını çok seviyorum çünkü çok dürüstler. İyiysen iyi diyor, kötüysen kötü. Bakıyor mesela, 'Bu toka sana yakışmamış' diyor. Direk söylüyor. Tek negatif yönü ise havaların çok sıcak olması.
* Carrefour'un reklamlarında da oynamışsınız. Bu bir kampanya reklamı değil. Tek çekim yapıldı. Ama daha henüz gösterilmedi. Ben de heyecanla bekliyorum.
* Hayalleriniz neler? İnsanlar bana baktığı zaman 'Evet işte karakter oyuncusu' demeliler diye düşünüyorum. Zaten en çok istediğim, bir kere kendimi oynamak... İnsanlara kendimi anlatmak istiyorum.
Haberin fotoğrafları