kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Soslu piliç

Isıya dayanıklı, sığ bir fırın kabını eritilmiş tereyağı ya da sıvıyağ ile yağlayın. Piliç etlerini kalın şerit halinde doğrayın. Derin bir tencerede piliç, kereviz, soğan, defne yaprakları ve suyu kaynattıktan sonra ateşi kısarak piliçler pişene kadar 10 dakika daha kaynatın. Defne yapraklarını ayırın. Piliç, soğan ve kerevizi yağladığınız fırın kabına alın. Sosu hazırlamak için 2.5 su bardağı piliç suyunu ayırıp soğutun. Büyük bir kaba unu eleyip karabiber, tuz ve muskat ile karıştırın. Karışımın ortasına çukur açın. Eritilmiş tereyağı, yumurta ve ayırdığınız piliç suyunu başka bir kapta çırpıp, unlu karışıma ekleyin ve tahta bir kaşıkla iyice özleşene kadar karıştırın. Karışımı piliçlerin üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER 6 kişilik
*
1 kg. piliç kemiksiz but eti

* 3 sap kereviz (doğranmış)

* 1 adet büyük boy soğan (ince doğranmış)

* 2 adet defne yaprağı

* 3/4 su bardağı su (kaynar)

* 1 su bardağı kekun

* 1/2 tatlı kaşığı karabiber

* Tuz

* 1 çay kaşığı muskat

* 30 gr. tereyağı (eritilmiş)

* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)