kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif’in Tarzı

Bu yaz aksesuvar moda!

Geçen hafta sonunu hem bazı işlerimi halletmek hem de dinlenmek için Milano'da geçirdim. İş görüşmelerimi tamamladıktan sonra pek çok markanın yeni koleksiyonlarını yakından görmek için mağazaları dolaştım. Tasarımları tek tek inceledim. Her şeyden önce şunu söylemeliyim ki, birçok insanın hâlâ alışveriş için yurtdışına gittiğini biliyorum. Bu bana artık çok anlamsız geliyor. Çünkü Türkiye'de özellikle de İstanbul'da, yabancı markaların ürünlerini ve Türk markaların koleksiyonlarında da pek çok farklı tasarım bulmak mümkün.

TUNUSLU TASARIMCI
Genel olarak pek çok büyük markanın koleksiyonunda kemer, broş, kolye, bileklik, bilezik ve saç aksesuvarları ön plandaydı. Özellikle gece kıyafetlerini bu sezon taşlı kolyeler, kemerler ve broşlarla tamamlamak çok moda... Armani Privee koleksiyonunda da iri taşlarla tamamlanmış elbiseler var. Gece elbiselerinde görmeye alıştığımız nakış ve işlemelerden çok daha farklı ve modern olduklarını düşünüyorum. Bu sezon aksesuvarlardan özellikle takılardan ve mücevher gibi duran işlemelerden söz etmişken size geçen hafta içi tanıştığım Tunus asıllı bir Fransız mücevher tasarımcısından söz etmek istiyorum. Saran Besnainou önce iletişim sonra mücevher tasarımcılığı eğitimi almış. Bir süre Dior'da çalıştıktan sonra, kısa bir zaman önce de 'Etename' adlı markasını kurmuş. Bugüne kadar Sharon Stone, Diane Kruger, Audrey Marnay ve Julie Gayet gibi pek çok isim onun tasarımlarını taşımış. Şimdilik sadece Paris'teki mağazasından tasarımlarına ulaşılabilen Sarah Besnainou'nun mücevher koleksiyonu, duyduğuma göre yakında İstanbul'da olacakmış!

FARKLI STİLLER
Üç bölüme ayrılan koleksiyonda benim en çok ilgimi çeken; 'couture' başlığı altında sunulan tasarımlardı. Taşları, duruşları ve boylarıyla oynanabilen takılar hazırlayan Besnainou, tasarımlarını müşterinin stiline adapte edebilmeyi amaçlıyor. Bunun dışında hazır giyim, haute couture, bebek ve çocuk koleksiyonları da var. Çocuğunuzun burcunu simgeleyen özel taşlarla ona uygun narin bilezikler tasarlanıyor.