kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Korsanla mücadele yetersiz kalındığını belirten Özer, "Kabahat biz yöneticilerde. Uygulayıcıları harekete geçirmesi gereken bizler uyuyoruz" diyor.

Tuğba çırpınıyor ama onun boğulmasına izin vermem!

DENİZ AYYILDIZ GÜNAYDIN
Yapımcı Şahin Özer bir zamanlar 'canavar' dediği Tuğba Ekinci'nin müzik dünyasında dönen çarkların kurbanı olmasına göz yummayacağını söyledi: Tuğba şu an çırpınıyor. O benim evladım. Boğulmasına izin vermem! ..
Türkiye'nin en ünlü yapımcılarından olan ve şimdiye kadar 35'e yakın ismi şöhrete kavuşturan Şahin Özer, müzik sektöründeki vefasızlıktan dert yanıyor. "Şöhret yaptığım birçok isimden vefasızlık gördüm" diyen ünlü yapımcı, hatasının herkese ağabey gibi davranmak olduğunu, patronluk taslamayı bilmediğini söylüyor. Özer'in vefasız sanatçılar listesinin ilk sırasında, 'O Şimdi Asker' adlı şarkıyla ünlenen Tuğba Ekinci yer alıyor. İkili arasında Ekinci'nin Şahin Özer Plakçılık'a bağlı olarak çalışırken, televizyondan yapımcı Erol Köse'ye, 'Beni transfer et. Sen ateşsin, ben barut' diye seslenmesi ile başlayan gerginlik sürüyor. Ekinci ile mahkemelik olmasına rağmen onu 'evladı' olarak gören Özer ile müzik dünyasındaki son durumu konuştuk...

MUSTAFA SANDAL'A KIRGINIM

* Şöhret yaptığınız isimlerin size yeterince vefa göstermediklerini söylüyorsunuz. Bu neden böyle? Vefasızlıkları, arayıp sormamaları. Biz hancıyız, onlar yolcu. Bu dükkandan 30 küsur tane genç geçti, şöhrete kavuştu. Allah ömür verirse bir 30 küsur genç daha geçecek. Ben her arkadaşıma, "Merdivenleri çıkarken arkana bak. İnerken geride bıraktıklarına ihtiyacın olacak" diyorum. Vefa kesinlikle unutulmamalı.

* Vefasız bulduğunuz isimler arasında kimler var? Müzik dünyasının içinde, annesini babasını bile tanımayanlar var. Biraz popüler olduktan sonra gazetecilere, 'Sen kimsin?' diyenler var. 'Sen kimsin asıl?' diye sormak lazım onlara. Sen, bizim ve gazeteci arkadaşlarımızın sayesinde o konuma gelen insansın. Mustafa Sandal'a çok kırgınım. Ama Cengiz Kurdoğlu, Arif Susam, Fatih, Emel Müftüoğlu, Yonca Evcimik gibi çocuklarımla hala görüşüyoruz.

* Mustafa Sandal'a niye kırgınsınız? Onu şarkı satarken tanıdım. "Sana kaset yapayım, yarın Unkapanı'na gel" dedim. Ertesi gün Ferda Anıl Yarkın'la dükkana geldi. Ona, "Seni star yapacağım, statlarda konser vereceksin" dedim. Mustafa, "Ağabey, Ferda bu masalları yolda gelirken anlattı" diye cevap verdi. Onu Türkiye'nin gözbebeği yaptım. Ama arayıp sormuyor. Benim kabahatim patron olamamak, hep ağabey gibi davranmak. Böyle olunca da suistimal ediliyorsun.n Son dönemde, Tuğba Ekinci de mahkemeden ihtiyati tedbir kararı aldırmanıza rağmen TV'ye çıkıp hakkınızda konuşuyor... Mahkemenin kararını hiçe sayarak kanallarda konuşmasını hayretle karşılıyorum. Tabii onu ekrana çıkaranları da...

* Ne yapmayı düşünüyorsunuz peki? Tuğba Ekinci mukavelede yazan şartları yerine getirerek bu şirketten ayrılıp bir başka şirkete gidebilir. Bu en doğal hakkıdır. Ama tazminatını ödeyerek. Dün affedilebilirdi ama bugün kesinlikle affedilmeyecek. Çünkü biz 'Yapma' dedikçe kadın mahkemeyi hiçe sayarak TV'lerde dolaşıyor. Zaten herkes kullanacak malzeme arıyor. Malzeme eskidiğinde atabilirler Tuğba'yı. Ama çocuk benim...

* Başına bir şey gelirse sahip çıkarsınız yani... Evet. Şu anda çırpınıyor. Bu da beni üzüyor. Kötü de olsa iyi de olsa bu bizim çocuğumuz. Tuğba'dan samimi olmasını istiyorum. Şu anda hayal dünyası içinde yaşıyor. Uyandığında belki yanında kimse olmayacak, dün olmadığı gibi... Ama ben bir ağabey olarak, bir baba olarak boğulmasına müsaade etmeyeceğim.

* Yeşim Salkım, 1999 yılındaki Kral TV Video Müzik Ödülleri'nin şaibeli olduğunu ve Hilal Cebeci'ye ödülü kendisinin verdirttiğini açıkladı. Bu konu hakkında neler diyeceksiniz? Aslında biz dönen bu dolapları biliyoruz. Ama bunlar geçmişte kaldı. Kral TV'nin yeni yönetimi çok düzgün işler yapıyor. Şimdiki yönetime şaibe getirmeye kimsenin hakkı yoktu.

* Yeşim Salkım neden yıllar sonra bu açıklamayı yaptı sizce? Çünkü şimdi jüri üyesi. Dikkat çekmek mecburiyetinde. Yeşim çok sevdiğim bir kardeşim. Ama bu birkaç gündür söylediği şeyler hiç hoşuma gitmedi.

* 'Biz biliyorduk dönen dolapları' dediniz. Neden sesinizi çıkarmadınız yapılan haksızlıklara? Şikayet edecek merciimiz yok ki! Gelini damada mı şikayet edecektik? 'Bu yıl ilk defa düzene uygun bir ödül töreni yapıldı. Bunu halkın gözünde küçültme hakkına sahip değildi

* Bu yılki ödülleri sizce hak edenler mi kazandı? Ödülü hak etmeden alan birkaç kişi oldu. Ama bunda televizyon yöneticilerinin herhangi bir suçu yok bence. Ödül alan arkadaşlarımızın bazıları şaibede boğuldular. Kendilerine, eşlerinden dostlarından SMS yollattılar. Böylelikle ödülü aldılar. Ama ben bu konuda Kral TV'nin herhangi bir bilgisi olduğunu sanmıyorum.
Haberin fotoğrafları