kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Eurovision birincisi Maria Türk asıllı çıktı

Eurovision Şarkı Yarışması'na bu yıl ilk kez katılan Sırbistan'a 'Dua' adlı şarkısıyla birincilik kazandıran Maria Şerifoviç, baba tarafından Türk olduğunu söyledi. 22 yaşındaki şarkıcı, "Dedem Josko bir Türk ama Türkiye'nin neresinden bilmiyoruz" dedi..
Önceki gece Helsinki'de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kenan Doğulu 'Shake it up Shekerim' ile 4'üncü oldu ama; kıran kırana oylamada birinci seçilen Sırp şarkıcı Maria Şerifoviç de baba tarafından Türk çıktı! Sırbistan'a birincilik kazandıran 22 yaşındaki Maria Şerifoviç'in annesi Verica; ülkesinin önemli şarkıcıları arasında. Maria'nın babası ise Türk göçmeni bir Boşnak.

KÖKLERİ TÜRK
Daha önce verdiği bir röportajda "Türkiye benim de ülkem sayılır" diyen Maria, tatillerde birçok kez Türkiye'ye geldiğini söylemişti. Final öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şerifoviç, aile kökeniyle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Dedem Josko Şerifoviç bir Türk ama Türkiye'nin neresinden geldiğini bilmiyoruz. Bütün bildiğim; atalarımın Türkiye'den, Sırbistan'ın güneyine göçüp yerleştikleri. Babam Rajko ise Sırp vatandaşı olmuş bir Türk."

YENİ BİR SAYFA AÇTIM

Eurovision'da 'Molitva' (Dua) adlı parçasıyla birincilik kazanan Şerifoviç, yarışma sonrası zaferini kutladıktan sonra "Sırbistan için bugün yeni bir sayfa açtım" dedi ve ekledi: "Tanrıya çok yalvardım. Bu gece benim gecem ise ne olur bana bağışla dedim. Ve Tanrı benim sesimi duydu ve bu güzel geceyi bana verdi." Gelecek yıl Belgrad'da düzenlenecek şarkı yarışması için ülke olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Şerifoviç, "Ülkemizi mahcup etmeyeceğiz. Herkes ülkemize davetlidir ve iyi bir şekilde ağırlayacağız" dedi.
Haberin fotoğrafları