kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Teyzesi ölen Deniz Davar, anneler gününde şehit kuzeninin mezarındaydı.

Şehit anneler, Anneler Günü'nü buruk kutladı

Ali BALCI / MERKEZ
Anneler Günü'nde Edirnekapı Şehitliği şehit anne ve yakınlarının akınına uğradı Şehit askerlerin mezarlarına çiçek yağdı..
Anneler Günü dolayısıyla Edirnekapı Şehitliği, şehit anne ve yakınlarının akınına uğradı. Anneler, şehit çocuklarının mezarlarına kırmızı karanfil ve güller bıraktı. Annelerin arasında acısı en taze olan ise geçtiğimiz hafta Hakkâri Çukurca'da mayına basarak şehit olan komanda onbaşı Sedat Karakoç'un annesi Zerihan Karakoç'tu. Karakoç, henüz çevresinde taşı yapılmamış mezarın toprağını elleriyle düzeltti.

AĞITLAR YAKTI
Oğluna ağıtlar yakan acılı anne, "Oğlum olmadan ilk anneler gününü geçiriyorum. Öldükten sonra öğrendim ki, askerden izin alıp bu günü beraber geçirmek için yanıma gelecekmiş. Dayısına bana sürpriz yapacağını söylemiş. Parası olmadığı için dayısından para istemiş. Sonra şehit haberi, ardından da cenazesi geldi. Anneler gününü burada da geçirmek varmış" şeklinde konuştu.

ANNE DE ÖLÜNCE
1998 yılında Batman'da şehit düşen Murat Kalyoncu'nun annesi de iki ay önce ölünce kuzeni Deniz Davar Anneler Günü'nde şehitlikteydi. Davar, Anneler Günü'nde şehit eri yalnız bırakmak istemediğini söyledi. Davar, "Murat şehit olduğunda ben çok küçüktüm. Ağabeykardeş gibiydik, beni çok severdi. Murat'ın annesi yani teyzem 2 ay önce vefat edince Anneler Günü'nde annesinin eksikliğini hissettirmemek için gelmek ihtiyacı duydum" dedi.