kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Turkcell'in sırası yeniden açıldı

Yeni Haber
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Danıştay'ın, SPK'nın Turkcell'de çağrı muafiyetini iptal eden kararının temyiz başvurusunu reddettiğini bildirdi.

SPK'dan İMKB'ye gönderilen yazıda, Borsa Yatırımcıları Derneği tarafından SPK'nın, Turkcell İletişim Hizmeleri AŞ hisse senetlerinin Alfa Telecom Turkey Limited (Alfa) ve Çukurova Grubu arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde önce Intercon Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri AŞ'ye, daha sonra Çukurova Telecom International Limited'e ve son olarak Alfa ile Çukurova Finance International Limited'in ortak olacağı Çukurova Telecom Holdings Limited'e devredilecek olması nedeniyle, anılan şirketlere Kurulu seri: IV, No: 8 sayılı ''Halka açık anonim ortaklıklar genel kurullarında vekaleten oy kullanılmasına ve çağrı yoluyla vekalet veya hisse senedi toplanmasına ilişkin esaslar tebliğinin 17'inci maddesi uyarınca Turkcell İletişim ve Turkcell Holding AŞ nezdinde doğacak diğer ortakların hisse senetleri için çağrıda bulunma yükümlülüğünden muafiyet getirilmesine ilişkin 7 Ekim 2005 tarih ve 39/1215 sayılı kurul kararının yürütülmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Ankara 4. İdare Mahkemesi nezdinde e.2005/2505 sayılı dosya üzerinden dava açıldığı, anılan davada mahkeme tarafından 7 Aralık 2006 tarih ve e.2005/2505, k.2006/2613 sayılı karar ile dava konusu 7 Ekim 2005 tarih ve 39/1215 sayılı Kurul kararının iptaline karar verildiği ve anılan karara karşı yasal süresi içerisinde yürütmenin durdurulması talebiyle temyiz başvurusunda bulunulduğunun daha önce kamuya duyurulduğu hatırlatıldı.


SPK yazısında, ''Bu defa, Danıştay 13. Dairesince 11 Nisan 2007 tarih ve e.2007/3062 sayı ıle Kurulun yürütmenin durdurulması talebinin reddine karar verilmiş olup, anılan karara karşı yasal süresi içerisinde itiraz yoluna gidilmiştir'' denildi.


Şirketle ilgili olarak SPK'dan gönderilen bu açıklamanın borsaya ulaştırılarak duyurulması nedeniyle Turkcell'in sırası saat 10.30'da yeniden işleme açıldı.

d
TURKCELL'DEN BTC İHALESİ AÇIKLAMASI

Turkcell İletişim Hizmeleri AŞ, Bulgarian Telecommunications Company (BTC) ihalesinde yüksek teklifi başka bir şirketin verdiğini bildirdi.

Turkcell'den İMKB'ye yapılan açıklamada, 29 Mart 2007 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında, şirketin iştiraki Turktell Uluslararası Yatırım Holding vasıtasıyla, Bulgaristan'da telekomünikasyon altyapısı işleten Bulgarian Telecommunications Company AD'nin (BTC) yüzde 65 hissesinin satılması için açılan ihaleye katılarak, teklif verdiğinin duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, ''Bu kapsamda, yapılan ihaleye şirketimiz kendi iş planına göre yapmış olduğu değerlendirme çerçevesinde katılmış, ancak en yüksek teklifin başka bir şirket tarafından verildiği öğrenilmiştir'' denildi.

(AA)