kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Doğan Cansızlar... SPK Başkanı Doğan Cansızlar'ın milletvekilliği adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Bürokraside milletvekili borsası da hareketlendi

Erken seçim kararıyla, gözler siyasete hazırlanan bürokratlara çevrildi. Maliye Müsteşarı Aktan, İhracat Genel Müdürü Boğa ve SPK eski Başkanı Cansızlar'ın ismi ön planda..
TBMM'nin 22 Temmuz'da seçim kararı alması, milletvekilliğine hazırlanan çok sayıda bürokratı zor durumda bıraktı. Seçim takviminin beklenenden öne alınması, siyasete ilgi duyan bürokratların görevlerinden istifası için sadece 2 günlük süre bıraktı. Siyasete atılmayı düşünen bürokratların yarın (Cumartesi) görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Takvimdeki sıkışıklık, yeterince ön hazırlık yapamayan bürokratların frene basmasına yol açtı. İktidardaki AKP'nin, bürokrasiden Meclis'e az sayıda isim taşıma niyetinde olduğu mevcut kadrolardan seçim sonrası da istifade etmek istediği belirtiliyor.

CANSIZLAR ÖN SIRADA
Bürokrasiden milletvekilliğine aday olması muhtemel bürokratlar arasında, Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan, İhracat Genel Müdürü Ali Boğa ve SPK eski Başkanı Doğan Cansızlar'ın ismi ön sıralarda yer alıyor. Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, İthalat Genel Müdürü Ahmet Yakıcı, Serbest Bölgeler Genel Müdürü Mehmet Demirel de siyasete ilgi duyanlar bürokratlar arasında gösteriliyor. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'in siyasete girmeyeceği belirtiliyor. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve ekibinden de siyaseti düşünen kimse bulunmadığı konuşuluyor. Gümrük eski Müsteşarı Nevzat Saygılıoğlu'nun bir kez daha milletvekilliğini deneyebileceği kulislerde dile getiriliyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'ın ancak çok somut teklif alması halinde milletvekili adaylığını düşünebileceğini dikkat çekiliyor. Siyasi kulislerde, görevden ayrılmayı göze alamayan üst düzey bürokratlardan çok özellikle iktidar partisinden aday adayı olarak daha üst bir göreve geçmeyi hedefleyen orta düzey bürokratların istifasını verebileceğine dikkat çekiliyor.
Haberin fotoğrafları