kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Sergio Marchionne Ali Pandır Luca Demeo Mustafa Koç

Kötü günde desteklendik iyi günlerde de birlikteyiz

UFUK SANDIK
Tofaş Bursa tesislerinde üretilen Fiat Linea'nın dünya tanıtımı İstanbul Boğazı'nda yapıldı. Altı gün süren tanıtımın maliyeti yaklaşık 4 milyon Euro'yu buldu..
170 milyon dolarlık yatırımla Bursa Tofaş tesislerinde üretilen Linea'nın dünya tanıtımı İstanbul'da yapıldı. Önceki akşam yaklaşık 500 uluslarası basın mensubunun katıldığı yemekte konuşan Fiat CEO'su Sergio Marchionne, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'a, Fiat'a sıkıntılı günlerinde yanında yer alarak destek verdikleri için teşekkür etti.

EN BÜYÜK HAYALİMİZ
1960 yılından bu yana Koç Holding'le sürdürdükleri ortaklığın önemli gelişmeler kaydettiğini ve örnek teşkil ettiğini söyleyen Marchionne, doğru ortakla çalışmanın önemine değindi. "Sıkıntılı günlerimizde Koç Holding yanımızdaydı ve destek verdi. Şimdi de en iyi zamanımızda birlikteyiz. Dostluğumuz gelişiyor" diyen Marchionne, Mustafa Koç'a sarıldı. Linea'nın dünya tanıtımının İstanbul'da yapılmasını değerlendiren Marchionne, "Mustafa Koç'la en büyük hayalimiz Boğaz'da bir dünya tanıtımı yapmaktı. Hayalimizi gerçekleştirdik" dedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da, Fiat'ın Grande Punto'dan sonra en çok satılacak modelini Türkiye'de üretmekten gurur duyduklarını belirterek, Linea'nın Tofaş ve Fiat Auto işbirliğiyle geliştirildiğinin altını çizdi.

ORTAKLARIMIZ ÖNEMLİ
Sergio Marchionne, dün düzenlenen basın toplantısında ise Linea'nın bu yıl Bravo'nun ardından pazara çıkan ikinci yeni otomobilleri olduğunu, bunun Fiat'ın ne kadar hızlı gittiğinin bir göstergesi olarak algılanması gerektiğini söyledi. Türkiye, Rusya, Brezilya, Çin gibi ülkelerin sedan pazarlarını çok güçlü bulan Marchionne, Linea'nın bu pazarların isteklerine göre geliştirildiğini ve örnek bir ürün olduğunu kaydetti. Linea'nın, Fiat'ın uluslararası gelişmeye bakışını gösterdiğini ifade eden Marchionne, "Fiat dünyayı artık yeni gözlerle görüyor. Yerel ortaklarımız bizim için çok önemli. Amacımız büyümek. Yatırımımız olan ülkelerde mevcudiyetimizi artırmak istiyoruz. Fiat herkesle işbirliğine hazırdır. Fiat, çeyrek dönemler itibariyle son dokuz dönemdir sürekli kâr ediyor. Fiat'ın büyümesi kontrolsüz küreselleşme şeklinde olmayacaktır'' diye konuştu.