kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Tolga Kabataş - Serkan Borançılı - Burak Divanlıoğlu - Sina Afra

İnternet tutkunları arttı eBay Gittigidiyor'a geldi

TİMUR SIRT
2006 yılında internet kullanıcı sayısının hızla artması eBay'in dikkatini çekti. Dünyanın en büyük açık artırma şirketi olan eBay 2.5 yıldır görüştükleri gittigidiyor.com'a azınlık ortak oldu..
Şubat 2001 yılında yayına başlayan GittiGidiyor, 1.2 milyon kayıtlı üyesi, 360 bin günlük, 4 milyon aylık tekil ziyaretçisi ve 500 bine yakın günlük satış fırsatlarıyla Türkiye'nin en e-ticaret şirketlerinden biri. Gittigidiyor.com'u 6 yıl önce kuran 3 okul arkadaşı, örnek aldıkları açık artırma sitesi eBay'i şirketlerine azınlık ortak olarak aldılar. 2001 krizinde rüyaya yatırım yapan 3 kurucu ortak, 10'uncu hissedar olarak internet dünyasının en ünlü markalarından ebay'i aldı. Hisse oranı ve değeri açıklanmayan anlaşma olarak Yönetim Kurulu'nda ebay'i temsilen Sina Afra yer alacak. eBay yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük elektronik ticaret platformlarından GittiGidiyor.com'a azınlık hissedarı olarak ortak olduğunu bildirdi. eBay ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ve işbirliği sayesinde, GittiGidiyor kullanıcıları daha geniş bir yelpazede eticaret ürün ve hizmetlerinden faydalanabilecekler.

GİTTİGİDİYOR ÖRNEK OLUYOR
eBay Almanya Direktörü Sina Afra yatırım kararında hızlı internet kullanıcısı ve toplam kullanıcı sayısındaki gelişmenin yatırım kararlarında etkili olduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Toplam nüfusunun yaklaşık dörtte birine denk gelen 17 milyon internet kullanıcısı ve sanal alışverişe büyük ilgi duyan tüketicileriyle, Türk e-ticaret sektörü eBay açısından cazip bir pazar konumunda. Gerçekleştirilen yatırım ile Türkiye, eBay'in faaliyet gösterdiği 37. ülke oldu. Özellikle güvenli ticaret uygulamasının 36 ülke açısından büyük önem taşıyor. Biz de gittigidiyor.com'dan önemli yerel ve uygulama bilgisi alacağımızı düşünüyoruz."

HEDEF OTOMOBİL SATIŞI
Konuyla ilgili açıklama yapan GittiGidiyor'un yönetici ortaklarından Tolga Kabataş "Bu ortaklık ve ilişki, GittiGidiyor kullanıcıları ve Türk e-ticaret sektörü açısından tarihi bir gelişmedir. Türk tüketicilerine en iyi hizmeti sunabilmek amacıyla eBay ile ortaklık yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi. Kabataş önemli hedeflerinden birinin 2. el otomobil satışı olduğunu söyledi.