kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim takvimini belirledi ve milletvekili olmak isteyen kamu görevlilerine, istifa etmeleri için 8 Mayıs salı günü mesai bitimine kadar süre tanıdı. İşte YSK'nın seçim takviminden önemli günler:
*
4 MAYIS: YSK seçime katılacak siyasi partileri ilan edecek. İllerin çıkaracağı milletvekili sayıları belli olacak.
* 8 MAYIS: (17.00'YE KADAR): Aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa için son günü.
* 9 MAYIS: Siyasi partiler; hangi seçim çevrelerinde önseçim, hangi seçim çevrelerinde aday yoklaması yapacaklarını YSK'ya bildirecek.
* 10 MAYIS: Siyasi partiler, önseçim yöntemiyle oy kullanacak partili üyeleri gösteren listeleri ilgili ilçe seçim kurullarına gönderecek.
* 17 MAYIS: Önseçim ve aday yoklaması ile ilgili olarak 15 Mayıs 2007 Salı günü askıya çıkan listelerin indirilmesi ve listelere yapılacak itirazın son günü.
* 23 MAYIS: YSK, hangi siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde önseçim ya da aday yoklamasına katılacaklarını ilan edecek.
* 27 MAYIS: Sandık seçmen listelerindeki değişiklikler işlenerek kesinleştirilecek, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlenecek.
* 8 HAZİRAN: Siyasi partiler, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini, YSK Başkanlığına, "alındı belgesi'' karşılığında en geç saat 17.00'ye kadar verecek. Bağımsız milletvekili adaylığı için başvurunun son günü.
* 12 HAZİRAN: Siyasi partiler, milletvekili aday listelerindeki eksiklikleri tamamlayacak.
* 14 HAZİRAN: Milletvekili geçici aday listeleri radyo, televizyon ve Resmi Gazete'de yayınlanacak.
* 22 HAZİRAN: Milletvekili kesin aday listeleri il seçim kurullarına ve seçim çevreleri itibariyle Resmi Gazete, radyo ve televizyonda yayınlanmak üzere ilgili yerlere gönderilecek. Oy pusulalarının basılmasına başlanılacak.
* 7 TEMMUZ: Milletvekili kesin aday listeleri (bağımsızlar dahil) radyo, televizyon, ResmGazete ve illerde ilan edilecek. Bağımsız adaylar, oy pusulalarını il seçim kurullarına verecek.
* 9 TEMMUZ: Gümrük kapılarında oy vermeye başlanacak.
* 10 TEMMUZ: Siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda sıraları belirlenecek.
* 12 TEMMUZ: Seçim propagandası ve yasaklar başlayacak.
* 15 TEMMUZ: Siyasi partilerin temsilcileri radyo ve televizyon propaganda konuşması yapmaya başlayacak.
* 21 TEMMUZ: Seçim propagandası sona erecek.
* 22 TEMMUZ: Seçim için sandık başına gidilecek.