kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Baykal'a DSP'den yanıt: Partimizi kapatmayız

ANKARA
DSP'den, Deniz Baykal'ın "Partiyi kapatarak CHP'ye gelin" çağrısına "Ret" yanıtı geldi. DSP Başkanlık Kurulu, partinin kapatılması dışında her türlü formülün görüşülebileceğini açıkladı..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın önceki gün grupta DSP'ye yaptığı "Partiyi kapatarak CHP'ye gelin. Ecevit'i geleceğe birlikte taşıyalım. Milletimiz bunu bekliyor" çağrısına; DSP'den ret yanıtı geldi. DSP Başkanlık Kurulu, "DSP'nin kapatılması dışında, CHP çatısı altında seçime girmek dahil her türlü formülü görüşmeye hazırız" açıklamasını yaptı. Baykal'ın, grupta Ecevit vurgularıyla yaptığı duygusal konuşmaya DSP'den yanıt geldi. Genel Başkan Zeki Sezer'in Başkanlığı'nda toplanan DSP Başkanlık Kurulu, Baykal'ın çağrısını değerlendirdi. Yapılan yazılı açıklamada, DSP'nin Bülent Ecevit'in zorlu mücadelesi sonucu doğduğu, solun birinci partisi durumuna yükseldiği vurgulandı. AKP iktidarının dayatmacı politikalarından ülkeyi kurtarabilmek için, DSP'nin CHP de dahil cumhuriyete duyarlı tüm partilerle güç birliği aradığı ifade edilen açıklamada, Deniz Baykal ve Zeki Sezer'in bir araya gelerek güç birliğinin ayrıntılarını görüşmeleri çağrısı yapıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

'ÖZVERİYE HAZIRIZ'

* DSP, uzlaşma kültürünü kurumsal kimliğinin en önemli öğesi sayan bir parti olarak, bu konuda her türlü özveriyi yapmaya hazırdır.

* Bu güç birliğinin, bütünleşmenin ciddi bir iktidar alternatifi yaratması ve en geniş biçimde gerçekleşmesi için SHP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerinin alınması yerinde olacaktır.

* DSP, Türkiye'nin tek adam-tek parti kazasına bir daha uğramaması için CHP Genel Başkanı'nın önerilerinin, yüz yüze yapılacak görüşmelerle gerçekçi ve sonuç alınır bir platformda ve acil olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanmaktadır.

* DSP'nin CHP ile birlikte seçime girmesinin önünde hiçbir engel yoktur. DSP'nin kapatılması dışında, CHP çatısı altında seçime girmek dahil her türlü formülü görüşmeye hazırız.

* DSP ve CHP genel başkanlarının derhal bir araya gelerek, bu konudaki güç birliğinin ayrıntılarını görüşmeleri gerekmektedir.