kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sezer: Görevime devam edeceğim

Cumhurbaşkanı Sezer, 16 Mayıs'tan sonra kimin vekalet edeceği tartışmalarına son noktayı koydu. Sezer, İstanbul Barosu heyetiyle görüşürken "Ben, yenisi seçilinceye kadar buradayım" dedi..
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 16 Mayıs'tan sonra Cumhurbaşkanlığı makamını kimin dolduracağına ilişkin tartışmada tavrını koyarak "Yenisi seçilene kadar buradayım" dedi. İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu ve Yönetim Kurulu dün, Cumhurbaşkanı Sezer'e veda ziyareti gerçekleştirdi. Ağırlıklı olarak baro yöneticileri konuştuğu görüşmede Sezer de gündeme ilişkin düşüncelerini kısa cümlelerle ve görüşmede ortaya atılan düşünceleri onaylayan sözlerle aktardı.

"BEN BURADAYIM"
Ziyarette, 16 Mayıs'tan sonra Cumhurbaşkanlığı'nın vekalet yoluyla mı yoksa Sezer'in görevini devam ettirerek mi doldurulacağı konuşuldu. Sezer, eski cumhurbaşkanının yenisi seçilene kadar görevini sürdüreceğinin, Anayasa'nın 102'nci maddesinde açıkça belirtildiğini vurguladı ve "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin 11'inci cumhurbaşkanı seçilene kadar görevimin başındayım" dedi. Kolcuoğlu, cumhurbaşkanını halkın seçmesi halinde diğer kurumların da buna uygun hale getirilmesi gerektiğine işaret ederken, bu görüşe katılan Sezer de şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanını halk seçebilir, bu parlamentonun takdirindedir ancak seçimin bu şekilde yapılması halinde cumhurbaşkanının yetkilerinde kesin olarak sınırlandırmalar getirmek gerekir. Şu anda bile fazla yetkileri bulunan cumhurbaşkanını halkın seçmesi halinde parlamenter sistemle bağdaşmaz."