kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kandoğan: Milletin düşüncelerine tercüman olmak için oy kullandım

Yeni Haber
DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan, milletin ve DYP tabanının düşüncelerine tercüman olmak için TBMM Genel Kuruluna girdiğini ve cumhurbaşkanı seçiminde oy kullandığını belirterek, ''Ben DYP milletvekiliyim. İstifam söz konusu değil'' dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Kandoğan, bugün Mecliste tarihi bir toplantı yaptıklarını, Türkiye'nin 11. cumhurbaşkanını seçmek için buraya geldiklerini söyledi.

Kandoğan, cumhurbaşkanı seçimi sürecinin sağlıklı yürütülmediği inancını defalarca ifade ettiğini vurgulayarak, ''Keşke bu süreç daha sağlıklı daha uzlaşmacı bir tavır içinde götürülüp, cumhurbaşkanın bugün TBMM'de uzlaşmacı bir tavırla seçilmesi en büyük arzumdu. Bu arzumu partimin yetkili organlarında ve Sayın Genel Başkanıma ifade ettim. Bu konunun Mecliste başlayıp, Mecliste bitmesi inancımı ifade ettim'' diye konuştu.

Bu konuyla ilgili açıklamaları 1.5 ay önce yaptığını ve TBMM Genel Kuruluna girilmesi gerektiğini dile getirdiğini belirten Kandoğan, şunları söyledi:

''Bu görüşüm, bugün ortaya çıkan bir görüş değil. Bu görüşümü hem Genel Başkanıma, hem de partinin yetkili organlarında, cumhurbaşkanı seçimi yapılacak turlara girilmesi gerektiğinin altını çizdim. Son ana kadar da bu umudumu muhafaza ettim. Sayın Ağar'a, basın toplantısına girmeden önce de görüşlerimi ifade ettim. Sayın Ağar'ın basın toplantısında ne söyleyeceğini bilmeden gelip yanına oturdum.''

Televizyonlarda ''Kısa süre öncesine kadar Meclise girmeyeceğini söyleyen bir milletvekili ne oldu ki Genel Kurula girdi. Bunun altında bir şeyler mi var?'' şeklinde incitici ve yanlış yorumlar yapıldığını ifade eden Kandoğan, tavrının demokrasi, hukuk ve Meclis iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu gösterme adına olduğunu anlattı. Kandoğan, tavrıyla ilgili partisinden yüzlerce destek telefonu ve mesaj aldığını bildirdi.

''Milletin, DYP tabanının bu konudaki düşüncelerine tercüman olmak maksadıyla Genel Kurula girdim ve oy kullandım'' diyen Kandoğan, ''Ben DYP milletvekiliyim. Herhangi bir istifam söz konusu değildir'' dedi.

Gazetecilerin, Ağar ile görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soru üzerine Kandoğan, Genel Kuruldan ayrıldıktan sonra çok yoğun telefon aldığını, bu yüzden telefonu kapatmak zorunda kaldığını söyledi.

Kandoğan, oylamaya katıldığı için partisinin inceleme başlatıp başlatmadığından haberi olmadığını belirterek, ''İnceleme mi başlatmış? Ben hangi hususta inceleme başlattıklarını göreyim. Ondan sonra durum değerlendirmesi yaparım. Gerekirse Sayın Genel Başkan ile de görüşürüm'' diye konuştu.