kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kılıç: Dilekçeyi raportöre havale ettik

Yeni Haber
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, CHP'nin cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu ile ilgili yaptığı başvurunun dilekçesini aldıklarını ve raportöre havale ettiklerini söyledi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesinden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Haşim Kılıç, bir soru üzerine, CHP'nin başvuru dilekçesini aldıklarını, raportör görevlendirildiğini ve dosyanın raportöre havale edildiğini bildirdi.

Dava dilekçesinin çoğaltılarak Anayasa Mahkemesinin tüm üyelerinin evlerine gönderildiğini ifade eden Kılıç, üyelerin hafta sonu başvuruyu inceleyip, hazırlanmalarına fırsat verilmesinin amaçlandığını kaydetti.

Haşim Kılıç, normal prosedürün devam ettiğini belirterek, raportöre süre vermediklerini kaydetti. Kararın TBMM'nin ikinci tur oylamanın yapılacağı 2 Mayıs sonrasına sarkıp sarkmayacağının sorulması üzerine Kılıç, şunları söyledi:

''Ona şu anda bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü, bizim çalışma sistemimizde üyelerden herhangi birisi ola ki 'ben yeteri kadar hazırlanamadım, inceleyemedim, derinlemesine çalışamadım' gibi bir istekte bulunabilir. O arkadaşımıza süre vermek gerekir. Bu bizim iç tüzüğümüzde de var. Sarkar, sarkmaz gibi bir şey söyleyemiyorum. Umuyorum ki en kısa süre içerisinde, duruma uygun bir hız içerisinde sonuçlandırırız. Bizim isteğimiz dışında gelişme olabilir. Şu gün biter, bu gün biter diyemiyorum.''

Kılıç, raportörün ilk ve esas incelemesini birlikte mi yapacağı sorusunu yanıtlarken de, konunun niteliği itibariyle her iki incelemeyi birlikte yapacağını tahmin ettiğini söyledi. TBMM'den bugünkü oturum tutanağının istenip istenmeyeceğinin sorulması üzerine de Kılıç, ''İhtiyaç duyarsak Pazartesi günü çok kısa sürede tutanak getirtiriz'' dedi.

Kılıç, gazetecilerin, ''konunun aciliyetini'' hatırlatmaları üzerine, ''Raportör arkadaşımız bu işin bilincinde. O nedenle raporunu en kısa sürede hazırlayarak, kurulun önüne getirme çabasını güdecektir. İki günde, bir günde yetiştirin anlamında bir şey söylemedik. Arkadaşımız da sizler kadar bu işin ne kadar sürede bitmesi gerektiğinin farkında'' diye konuştu.

(AA)