kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Halkın muhalefete tepkisi

Yeni Haber
KONYALI VATANDAŞLAR MUHALEFETE TEPKİLİ

Konya'da bazı vatandaşlar, cumhurbaşkanlığı seçimi oylamasına katılmayan partilerin davranışlarının doğru bulurken, bazıları ise muhalefet partilerinin bir sonraki seçimde barajı aşamayacağını görüşünde.

Tartışmaların çok fazla uzadığını dile getiren Behsat Altunbaş adlı vatandaş, "Bizim siyasi olarak oraya gönderdiğimiz vekiller bizim temsilcimizdir. Onlar ülkenin yönetiminde en iyi karar veren insanlardır. Ama Cumhurbaşkanlık seçimini bu kadar bunalımlı bir olay haline getirilmesi Türkiye için iyi bir olay olacağını sanmıyorum. Meclise gitmemelerinin hesabını ise halk verecektir. Oraya milletin görevini yapmak için gönderdiği milletvekilleri halkın verdiği görevi yapmak zorundadır. Bunun hesabını da mutlaka halk verecektir. Verilecek olan yerde mutlaka sandıktır." dedi.

Bazı vatandaşlar ise durumun çok karışık olduğunu söyleyerek seçilecek Cumhurbaşkanının kim olursa olsun millete hayırlı olmasını diledi. Muhalefet partilerinin oylamaya katılmamasını yanlış bulduğunu söyleyen Hasan Eğici ise Cumhurbaşkanının seçilememesi durumunda ülkenin kaosa sürükleneceğini iddia etti.

Muhalefetin ülkeyi düşünmediğini söyleyen Eğiçi, "Çünkü, tamamen bencilce hiçbir mantığı olmayan bir muhalif kanat var ve bu kanat da inanılmaz şekilde hatalar yapıyor. Bu insanlar 4 yıldır başta. Ne oldu da şimdi rahatsız oldular. Hep aynı zararlı söylemler. Böyle giderlerse zannettikleri gibi puan toplamaktan ziyade düşücekler, farkında olmadan AKP'ye prim yaptırıyorlar haberleri yok. Ben, AKP'li olmadığım halde bu defa AKP'ye oyumu vereceğim. Gerçekler ortada bunlar neyi kandırıyorlar." ifadelerini kullandı.

Eski DYP Konya İl Başkan Yardımcısı Mevlüt Büyükdağlıoğlu ise bu milletin vekillere temsil etmesi için oy verdiğini aktararak, "Kaçmakla, katılmamakla hiç birşey ifade edilemez." ifadelerini kullandı. Büyükdağlıoğlu: "Esasında herkesin oylamaya katılıp bu milleti temsil etmeleri gerekir. Cumhurbaşkanını seçmeyeceklerse red oylarını verebilirlerdi. Bütün mesele erken seçim olabilmesi için nasıl faydalanılır, nasıl yararlanılır, o meseledir. Karışıklıklarla, cumhurbaşkanlığını çıkmaza sokmakla bu ülkeye hiçbir yarar sağlanamaz. Ben bir sanayici olarak bu çalkantıların acısını ve sancısını çekiyorum." şeklinde konuştu.

ISPARTALILAR, ERKAN MUMCU'NUN TAVRINI YANLIŞ BULDU

Isparta'da vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun tavrını yanlış bulduklarını kaydetti.

Anavatan Genel Başkanı Mumcu'nun memleketi Isparta'daki vatandaşlar, cumhurbaşkanlığı seçimi için TBMM'de oturuma katılmayan Mumcu'yu eleştirdi. Mumcu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi için meclise gitmemesini eleştiren yurtdışında emekli olmuş Hakkı Sarıtaç, "Şu anda yapılan tabi yanlış. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığı da yanlış, o da yanlış. Şimdiye kadar anayasa yok muydu da bugün mü anayasa çıktı? Mahkeme yerinde yok muydu şimdiye kadar? Vardı değil mi? O zamanki cumhurbaşkanlarında yapılmamış da, şimdi niye yapılıyor. Tabi bu bir şahsi istememezlikten olan birşey." dedi.

Mumcu'nun seçime gitmemesinin Türkiye'nin Anayasa Mahkemesi yoluyla yeniden seçime gitme ihtimaline yol açtığını savunan Volkan Cansu, verilen kararın siyasi olduğuna değindi. Ev hanımı Gülfidan Cansu ise, Mumcu'nun seçime katılmasının daha iyi olacağı inancında olduğunu belirtti. Abdullah Gül'ü Türkiye'yi temsili açısından doğru bir aday olarak gördüğünü belirten Cansu, "Türkiye açısından iyi bir cumhurbaşkanı olacağına inanıyorum. Güvenimiz var. Türkiye'yi çok iyi temsil edecektir, cumhurbaşkanımız olarak. O yüzden inşallah ikinci turlarda seçimi kazanır." diye konuştu.

Isparta'da esnaflık yapan İbrahim Yırtar, Erkan Mumcu'dan böyle bir tavır beklemediklerini söyledi. Ülkenin bir belirsizliğe sürüklenmek istendiğine inanan Yırtar, "Biz beklerdik ki, Erkan Mumcu'nın böyle bir şeye alet olmamasını. Ama, Erkan Mumcu böyle bir şeye alet olarak benim kendi kanaatımca en az yüzde 50 oy kaybına uğradı." şeklinde konuştu.

Yalvaçlı olduğunu söyleyen Ali Mert isimli derici, Mumcu'nun oylamaya katılmamasını iyi değerlendirmediğini ifade etti. Mumcu'nun AK Parti sayesinde milletvekili olduğunu söyleyen Mert, "Ama ondan sonra onlardan ayrıldı tekrar Anavatan'a döndü. Şimdi Erkan Mumcu seçimlerden hiçbir şey kazanamayacak Isparta oy vermeyecek. Açıkçası ben de vermeyeceğim. Çünkü Erkan Mumcu'yu burda herkes seviyordu sayıyordu. Isparta olsun bizim Yalvaç olsun tutuyorduk. Tabi katılsa daha iyi olurdu. Onun açısından iyi olurdu. Katılmaması milleti karşısına almak gibi oldu." dedi.

Meclisteki oylamaya katılmama tercihini Mumcu'nun kendi tavrı olarak gören bir vatandaş ise yorum yapmak istemedi. Herkesin kendi görüşüne göre katılıp katılmamakta serbest olduğunu dile getiren tatlıcı Veyis Göksu, "O bizden çok daha tahsilli. Herkesin görüşü kendisinin. Tabi katılsa iyiydi. Çoğunluk nerdeyse, yağmur bile yağsa seli o yana götürür. Onun için katılması iyi olurdu." diye konuştu.