kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Arınç: 367-567 aramam

TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin en tartışmalı konusu 367 ile ilgili "367-567 aramam" dedi. "Güneş daha parlak doğacak bundan sonra" diyerek şiirsel bir üslup kullanan Arınç, dün TBMM Başkanlık Divanı toplantısı sonrasında şu mesajları verdi:

* (Milletvekillerinden Gül'e oy istiyor iddiaları için) Benim sadece AKP'lilerle değil, CHP, bağımsız ve diğerleri ile de dürüst ilişkilerim var. Yeminle ve şerefimle temin ediyorum ki hiçbir milletvekili ile oylamalara katılıp, olumlu oy vermeleri konusunda bir konuşmam olmamıştır

* (367 tartışmaları için) Benim açımdan her şey çok berrak ve açıktır. Biz içtüzüğün bize verdiği emri yerine getireceğiz. Gerekli müracaatta bulunabilirler. Biz Türk yargısına güveniriz. Yargı kararı emsal olacaktır.

* (İptal kararı alınırsa) İçtüzükte hepsi var. Her şartla karşılaştığımızda çözümü gösterilmiştir. Türkiye muz cumhuriyeti değildir.

* (Gül için "şantaj" yaptığı haberleri için) Hem güldüm, hem üzüldüm hem de şaşırdım. Kimi beni dev haline getirdi, bunların hiçbirisi doğru değil. Partide bir ağırlığı var denirse, onlardan biriyim. Ben bunu siyasal anlamda bir avantaj olarak görmedim. Hepsi yakıştırma, senaryodur. Tuttuğu yerler olabilir, tutmadığı yeri olabilir.

* (Adaylıklarını istemediği konuşulan Vecdi Gönül ve Beşir Atalay için) Onlar arkadaşlarım ve cumhurbaşkanı adaylığı için uygun isimler. Ben Bülent Arınç olarak fikrimi söyledim. Bu fikrim rağbet görmüşse bu benim kabahatim değildir.