kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

İnternetin kirli çetesine rekor hapis istemi: 230 yıl

Göksel ÇAĞLAV / ANKARA
Samsun'da internette tanıştıkları kişileri silah zoruyla kaçırıp şantaj yapan 15 kişilik çete üyeleri hakkında savcılık rekor ceza istedi..
Samsun'da 15 kişilik çetenin, aralarında bir doktorun da bulunduğu çok sayıda kişiyi internetteki sohbet sitelerinde kandırarak silah zoruyla erkek erkeğe cinsel ilişkiye girerken görüntüledikleri ve şantaj yoluyla para aldıkları ortaya çıktı.

KADIN FOTOĞRAFIYLA
Savcılık her mağdur için ayrı ayrı cezalar isteyerek çete üyelerinin her birinin 230 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmalarını talep etti. Chat yaparken güzel kadınların fotoğraflarını kullanarak, kendilerini kadınmış gibi tanıtan, daha sonra buluşma noktasında silah zoruyla kaçıran çete üyeleri, aralarında doktor ve işadamlarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi tuzağa düşürdü. Buluşma noktasında silah zoruyla kaçırılan mağdurlara erkek erkeğe zorla oral seks yaptırıp, kameralara kaydediliyordu. 2002'den itibaren, çok sayıda kişiye şantaj yapıldığı, çete üyelerinin CD'lere aktardığı görüntülerle tespit edildi. Bir süre bu yolla para veren bir kişi maddi sıkıntı içine girince çete üyeleri için suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine savcılık ve emniyet harekete geçti.

5 MAĞDUR DAHA
Çetenin takibe alınmasıyla, 5 mağdur daha tespit edildi. Samsun Cumhuriyet Savcılığı, çete üyelerinin tutuklanmasının ardından dosyayı terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi savcılığına gönderdi. Savcı iddianamesinde 15 kişilik çete üyesinin her biri için 49.5 yıla kadar hapis cezası istedi. Cezaların 6 mağdur için ayrı ayrı artırılması toplam 230 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.