kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Orman temizliği cezası alan dayakçı kocalar normalde Denetimli Serbestlik görevlilerince denetleniyor. Ancak önceki gün başsavcı, kaymakam, emniyet müdürü gibi ilçenin ileri gelenleri de denetlemeye katıldı.

Dayakçı kocalara orman mesaisi

Kenan MOLLA / MERKEZ
Akhisar'da ilk kez hâkim, eşlerini döven iki kocaya verdiği 75 günlük hapsi çalışma cezasına çevirdi. Ormanı temizlemekle görevli dayakçı kocalar, mülki erkân tarafından denetlendi..
Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Mehmet Açar, eşi Fatma Açar'ı (32) kıskançlık nedeniyle, 48 yaşındaki Fehmi Yiğit de eşi Ayla Yiğit'i (37) aile içi anlaşmazlık nedeniyle dövdü. İki kadın da şikâyetçi olunca, dayakçı kocalar hakkında dava açıldı. İki kocayı 75'er gün hafif hapis cezasına çarptıran hâkim daha sonra bu cezaları, yeni yasaya göre ıslah edici olması için Akhisar Kent Ormanı'nda 75'er gün temizlik cezasına çevirdi. Bir anlık öfke nedeniyle eşlerine şiddet uyguladıkları için cezalandırıldıklarını söyleyen Açar ve Yiğit, "İşimizi severek yapıyoruz. Sonuçta cezamızı da çekiyoruz" dediler. Denetlemeye önceki gün Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Kaymakam Mustafa Çek, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ertürk, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Burhan Erol, Orman İşletme Müdürü Ali Osman Başlı, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Mesut Öztürk, Sosyolog Zeynel Zorlu ve öğretmen Gülen Gündüz de katıldı. Denetleme memurlarıyla ormana giden grup, işleyişi yakından görüp, 2 hükümlünün yaptıkları çalışmaları gözlemledi.

BİR KİŞİ DE SPOR SALONUNDA
Cezalarla ilgili bir açıklama yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, yeni ceza infaz sistemine göre Akhisar'da ilk kez böyle bir ceza verdiklerini ve bu cezalara örnek uygulamalarla devam edeceklerini söyledi. Aydın ayrıca bir kişinin de spor salonunda çalışma cezasına çarptırıldığını anlattı.