kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'Yöneticilerim bana 'aptal' dedi bu yaptığım en kötü anlaşma'

"Yönetim Kurulum sözleşmeye baktığında benim aptal bir işadamı olduğumu düşündü. Bu yaptığım en kötü anlaşma" diyen F1'in patronu Ecclestone, İstanbul Park'ı 2021'e kadar işletme hakkını devraldı..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
'Yöneticilerim bana 'aptal' dedi bu yaptığım en kötü anlaşma'
İstanbul Park Pisti'nin işletme haklarının 2021 yılına dek Formula 1 Yönetimi (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone'a verildiği açıklandı. Ecclestone, anlaşma sonrası "Yöneticilerim sözleşmeye bakıp aptal olduğumu düşündü. Bu benim yaptığım en kötü anlaşma" yorumunda bulundu. İstanbul Park basın merkezinde konuyla ilgili gerçekleştirilen toplantıya Ecclestone, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muammer Erol katıldı.

ANLAŞMA İTO İÇİN KARLI
Yapılan anlaşmanın detayları ve maliyeti konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Ecclestone, "Kontrat 80 sayfa. Şimdi anlatmaya kalksam uzun sürer. Pisti devraldık. Buradaki yatırımımız kârlı değil. Ama 'Niye geldin' derseniz, İstanbul Park, dünyanın en iyi pisti. Burada bulunmaktan gurur duyuyorum'' dedi. İstanbul'un, Formula 1'den (F1) önceki ve sonraki imajının farklı olduğunu kaydeden Ecclestone, anlaşmanın maliyeti ile ilgili bir soruya, "Küçük yaşlarda bir ders öğrendim. Bir centilmen ulu orta paradan bahsetmez. Yaptığımız anlaşma İTO için son derece kârlı. Bizim için ilk anlarda kârlı gözükmeyebilir ama Türkiye'deki pist en iyi pist. Kârlı bir yatırıma döneceğine inanıyorum'' diye yanıt verdi. Kendisine 'iyi iş adamı' dendiğini hatırlatan Ecclestone, "Aslında yönetim kurulum sözleşmeye baktığında, benim aptal bir işadamı olduğumu düşündü. Bu benim yaptığım en kötü anlaşma. Ama 'Niye' derseniz, Türkiye'ye çok ama çok inanıyorum. Sanıldığı gibi 12 yıllık finansal getiri için yapılan anlaşma değil. Uzun yıllarda getirisi olacak anlaşma'' diye konuştu.