kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Nazilerden 'doğum günü' saldırı tehdidi

Hitler'in doğum gününde ırkçılar saldırı tehdidinde bulundu. Rusya'da yabancı öğrencilere yurttan çıkmama tavsiyesi verildi..
Rusya son dönemde artan ırkçı saldırılarla başa çıkamıyor... Özellikle Moskova'da bıçaklı-silahlı saldırılar, dayak ve işkence olaylarından sonra dün ülkede alarm verildi. 2'nci nedeni, Nazi lideri Adolf Hitler'in 118'inci yaş günü olmasıydı.

ÖĞRENCİLER KIZDI
Irkçı dazlakların "yabancı avına çıkacaklarını" ilan etmesi üzerine başkent Moskova'nın en prestijli tıp okullarından Sechenov Moskova Üniversitesi yönetimi tedbir olarak yabancı öğrencileri yurda kilitledi. Yabancı öğrencilerden 3 gün boyunca kendilerine yetecek kadar yiyecek stoklamaları da istendi. Ancak bu tedbir, tartışma başlattı. Moskova İnsan Hakları Bürosu Başkanı Alexander Brod "Güvenlik yetkilileri ırkçı gruplara karşı daha sert önlemler almalı. Ancak bunun yerine yabancı öğrencilerin hareket özgürlüklerine kısıtlama getiriliyor" dedi. AP haber ajansının konuştuğu öğrencilerden İsrailli Liah Ganeline "Militan gruplar yüzünden özgürlüğümüzün kıstlanması çok saçma. Demokratik ülkelerde yetkililer bu grupların hedeflerine hizmet etmez. Burada tersi yaşanıyor" dedi.

513 IRKÇI SALDIRI

Geçen yıl ırkçı grupların yurt binasına molotof kokteylilerle saldırdığını söyledi. Rus insan hakları örgütlerinin istatistikleri ise geçen yıl 513 yabancıya saldırı düzenlendiğini, 53'ünün öldüğünü gösteriyor.