kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Royal

Son mesajlar objektiften

Fransa, yeni liderini yarın seçiyor... 16 Mayıs'taki ikinci tura kalması en güçlü dört aday, son kampanya gününde kararsız seçmenleri etkilemek için mesaj içeren farklı tablolar sergiledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Son mesajlar objektiften
Biri yanında göçmenler ve türbanlılar, biri orta yaş seçmen, biri gençler ve bir diğeri de Avrupa'nın güçlü ülkesi İspanya'nın başbakanıyla poz verdi... Fransa'daki seçimin en güçlü dört adayı, yüzde 40'a ulaşan kararsız seçmeni son iki günde kendi sathına katabilmek için "örtülü mesaj" veren tablolar sergiledi.

EŞİ YANINDA YOKTU
Kampanya için izin verilen son günde en güçlü aday Nicolas Sarkozy, gençleri podyuma taşıdı. Marsilya'daki UMP mitinginde, yanında karısı Cecilia olmadan boy gösterdi. Gençlerle tokalaştı, onlarla poz verdi. Onu bir adım geriden takip eden Sosyalist Parti'nin adayı Segolene Royal ise gövde gösterisi yapmayı tercih etti.

KIRMIZI GÜL VERDİ
Özellikle dış politikada zayıf bulunan, kırdığı potlarla eleştiri oklarına hedef olan Royal güçlü bir koz oynadı. İspanya'nın Sosyalist Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'yu kampanyasına davet etti. Son kampanya toplantısı için seçtiği Toulouse kentinde Segolene, sahneye birlikte çıktığı Zapatero'dan şans getirmesi için kırmızı bir gül aldı. İspanyol lider, sağcı iktidarı devirerek önemli bir oy çoğunluğuyla iktidara gelmişti... Sürpriz şekilde sağ ve sol partilerden oyları toplayan François Bayrou'nun tercihi ise orta yaştaki kesim oldu. Yanında karısı Elisabeth'le birlikte Pau kentinde toplantı düzenledi. "Fransa'yı birleştiren ulusal bir güç olacağız" vaadine uygun şekilde aralarına gençlerin serpiştirildiği orta yaş seçmenleri yanına aldı.

GÖÇMEN DOSTU TABLO
En çarpıcı tablo ise aşırı sağcı, yabancı düşmanı Jean Marie Le Pen'in kampanyasında yaşandı. En büyük destekçisi olan kızı Marine, Nice kentindeki mitingde türbanlılar ve göçmen seçmenlerle yakından ilgilendi.


Jean-Marie Le Pen FN %13

François Bayrou UDF %18

Segolene Royal PS %23

Nicolas Sarkozy UMP %30
Haberin fotoğrafları