kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
MAHKEME 'ÇEVRE İÇİN TEHLİKELİ' BULMUŞ... Saldırganın iki kızı taciz ettiği için 2 yıl önce mahkemeye çıktığı ve sunulan doktor raporunda "Çevre için tehlike teşkil ediyor" denildiği öğrenildi.

İki katliam arası video postaladı

DIŞ HABERLER
ABD'de 32 öğrenciyi katleden Koreli'nin, ilk saldırı sonrası TV'ye yolladığı bir video yayınlandı. Katil, silahla pozlar verip "İsa gibi öleceğim" diyor..
Amerika, 32 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamının yasını tutarken, saldırganın NBC televizyonunda yayınlanan eli silahlı videoları şok etkisi yarattı. Cho Seung-Hu tarafından kanala yollanan ve gönderen kısmında "A Ismael" yazan paketten, 27 dosya bulunan 10 dakikalık bir DVD, 29 fotoğraf ve bin 800 kelimelik bir itiraf notu çıktı. NBC, paketin Virginia'daki bir postaneye pazartesi günü saat 09.01'de yani Cho'nun ilk iki kurbanını öldürdükten 45 dakika sonra bırakıldığını belirtti. Bir başka deyişle saldırgan, kaseti postaladıktan sonra okula dönüp 30 kişiyi daha katletti. Kanal yetkilileri, posta kodu yanlış yazıldığı için paketin salı günü ulaştığını kaydetti. TV yetkilileri FBI ile konuştuktan sonra görüntüleri yayınladı. Fotoğraflarda Cho elinde bıçak ve silahla görülüyor. Video kaydında sesler net duyulmasa da Cho'nun "Eric ve Dylan gibi şehitler" diyerek Columbine Katliamı'nın gerçekleştiren Eric Harris ve Dylan Klebold'dan bahsettiğine dikkat çekiliyor.

"VELETLER MERCEDES'İNİZ YETMEDİ"
Oda arkadaşı videonun odalarında çekilmiş olduğunu söylerken, yetkililer paketin gencin çok önceden katliamın hazırlığını yaptığının kanıtı olduğunu söyledi. Video kaydında katil Hz. İsa'nın kendini feda etmesinden bahsediyor. Bu da katilin İslami bir hareketle bağlantılı olduğu iddialarını çürütüyor. Görüntülerde Cho şunları söylüyor: "İsa gibi öleceğim... Bunu yapmama gerek yoktu. Kaçabilirdim. Fakat artık daha fazla kaçmayacağım. Benim için değil, çocuklarım, kardeşlerim için yaptım. Zamanı geldiğinde, yapmam gerekeni yaptım. Bugünü engellemek için yüz milyonlarca yolunuz vardı. Fakat kanımı dökmeye karar verdiniz. Beni bir köşeye sıkıştırdınız. Ve bana sadece tek bir şans bıraktınız. Şimdi ellerinizde asla yıkanmayacak kadar çok kan var. Veletler Mercedes'iniz yetmedi. Snoplar, altın kolyeleriniz yetmedi. Votkanız ve konyağınız yetmedi. Her şeyiniz vardı."
Haberin fotoğrafları