kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Yolculara tuzak

Yeni Haber
Esenboğa Havalimanı'na gelen yolcuları evlerine kadar takip ederek bagajlarına yardım etme bahanesiyle hırsızlık yaptıkları bildirilen bir şebeke ortaya çıkarıldı.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 aydan bu yana havalimanına gelen yolcuları takip ederek hırsızlık yapan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Esenboğa Havalimanı'na gelen yolcuları karşılamaya gelenleri incelemeye alan, daha sonra da arabalarla yolcuları takip eden araçların plakaları
incelemeye alındı. Yapılan çalışmaların ardından bir araç tespit edildi.

Bu aracı bir kaç gün takip eden ekipler, Esenboğa'ya gelen bir yolcunun bagajlarını taşıma bahanesiyle hırsızlık yapmaya çalışan küçük yaştaki bir kız çocuğunu yakaladılar. Bu sırada, çocuğu uzaktan araç içinde izleyen yakınları da göz altına alındı.

Arabada yapılan aramada 10 adet altın yüzük, 3 adet altın kolye, bilezik, boyun zinciri ve diz üstü bilgisayar ile 7 adet cep telefonu ele geçirildi.
İstanbul'un Hacıhüsrev semtinde oturdukları tespit edilen Ayşe Ş, Nermin I. ve İbrahim Ç. adlı kişilerin sorgularında, şebeke üyelerinin Antalya, İstanbul ve İzmir Havalimanlarında aynı yöntemlerle hırsızlık yaptıkları belirlendi.Emniyet yetkilileri, havalimanlarına gelen yolcuların bu tür kişilere karşı dikkatli olması ve özellikle yardım maksatlı çanta ve valizlerini görevliler dışında kimseye vermemeleri uyarısında bulundu.

Yetkililer, özellikle yaşlı vatandaşlarla kadınların şebeke tarafından takibe alındığını kaydettiler.

AA