kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
'AİLELERİN RIZASINI ALDIK'... Cinsel istismarla suçlanan Şevki Gülşen kuzeni ile ailelerinin rızası ile evlendiğini öne sürdü.

'Kızı kaçırmadım düğün yaparak evlendik'

Nazan ERDEM / MERKEZ
Yaşı küçük kuzenini kaçırıp cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Şevki Gülşen düğün fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu..
Adana'da kuzeni 15 yaşındaki D.Y.'yi kaçırıp, cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen 31 aşındaki Şevki Gülşen hakkında "cinsel istismar" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Düğün fotoğraflarını mahkeme dosyasına delil olarak sunan Şevki Gülşen suçlamayı kabul etmedi. Savcılığa dilekçe veren D.Y.'nin annesi Hülya Sığırcı ise, yeğeni Şevki Gülşen'i suçlayıp, "2006 Nisan ayında kızımı zorla kaçırdı ve ırzına geçti. Daha sonra büyükler araya girdi. Bana, kızım 16 yaşına girdiğinde nikâh yapacaklarına dair söz verdiler. Nikâh yapmadıkları gibi kızımı saçından tutarak sokağa attılar. Yeğenim ve ablam Ülkü Gülşen'den şikâyetçiyim." dedi.

"IRAK'A GİTTİM, EVİ TERK ETTİ"
Düğün fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sunan Şevki Gülşen'in, kuzeni ile ailelerin rızası ile evlendiklerini öne sürerek, "İddialar asılsız. Onu kaçırmadım. D.Y.'nin yaşının küçük olduğunu söylediğimizde, teyzem bir sakınca olmadığını, 16 yaşına girdiğinde nikâh yapabileceğimizi söyledi. Irak'a çalışmaya gittiğimde D.Y. evi terk etmiş" diye ifade verdiği öğrenildi. Tutuksuz sanık Şevki Gülşen, önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.