kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Dindar katillerimiz oldu!..

Öldürme şekli ne hatırlatıyor size.. El Cezire televizyonunun yayınladığı infazlar değil mi, aynen.. Bağlayıp oturtarak kesmiyorlar mıydı, rehinlerin gırtlaklarını, din adına hareket ettiklerini söyleyen cellatlar..
Malatya'daki korkunç olayı gerçekleştiren beş üniversite adayı gencin Hıristiyanlık propagandası yaptıkları iddia edilen üç kişiyi ayni şekilde kesmelerinin anlamı ne peki o zaman?.
Ya giderken bıraktıkları mektup..
"Biz ölüme gidiyoruz. Hakkınızı helal edin. Ölürsek şehit oluruz.. Bizimle gurur duyacaksınız.." Olaya ne cinayet demek geliyor içimden.. Ne de bu gençlere, cani..
Bunlar inanmış/ inandırılmış, inançları uğruna ölümü göze almış gençler..
İnsanın hayatının baharında, daha yaşamamışken ölümü göze alması, alabilmesi ne demektir?..
Dikkat buyurun.. Öğrenci yurdunda kalıyorlar.. Çünkü öğrenciler.. Üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar.. Yani kafalarında aslında "Gelecek" var.. Geleceklerini düşünürken ölüme gidebiliyor, öğrenciler..
Öğrenciler.. Bu sözcük neyi hatırlatıyor size peki..
Taliban!..
Afganistan'daki Sovyet egemenliğine son vermek için Amerika'nın hatta teşvik ettiği öğrenci örgütü.. Bilemedin birkaç yüz kişi iken, hızla binleri, on binleri bulan Taliban, yani Türkçesi, öğrenciler.. Bugün Afganistan'ın, Pakistan'ın ve de asıl Amerika'nın başına fena halde bela olan dinci öğrenci terör örgütü..
Ölümü göze almış, ölüme inanmış öğrenciler.. Hadi durdurun bakalım..
Yaptıkları iş korkunç.. Ama cani değiller.. Öldürmek için değil, inançları uğruna öldürüyorlar çünkü.. Kutsal bir yaptıklarına inanıyorlar. Ülkeleri için, dünya için, insanlık için kutsal bir iş yaptıklarını ve cennete gideceklerini düşünüyorlar.
Peki bu inançlar nasıl doğuyor?.. Nasıl gencecik beyinlere yerleşiyor?.. Nasıl onları ölüme ve öldürmeye inandırıyor?..
Sorun asıl bu işte.. Beş öğrenciyi lanetlemek kolay.. Ama sorunu çözmez.. Başka beş çıkar.. Sonra 50.. Sonra 500.. Sonra 5000.. Sonra..
Bunları yaratan ortamı değiştirmezseniz, değiştiremezseniz, üç oy uğruna hatta din ticareti yapıp körü körüne teşvik ederseniz, işin nerede duracağını kimse bilemez..
Tarih boyu en kanlı, en uzun savaşlar din uğruna yapılmıştır. Herkes, ama herkes bilir.. Dini tahrik ettin mi, hele ekonomik sıkıntılar içinde, geleceğe umutsuz bakan gençlerin yoğun olduğu az gelişmiş ülkelerde tahrik ettin mi, kartopunu zirveden yuvarlarsın.. Çığın, nerde nasıl, hangi cesamette, nereye çökeceğini kimse bilemez artık. Engel olma imkânı da yoktur.


Böyle durumlarda yapılması gereken şey soğukkanlı olmak, daha fazla tahriklere kapılmamak ve bu korkunç inançların yetişmesine sebep olan bataklığı kurutmanın yollarını aramaktır.
Oysa bakın, olayın üzerinden daha iki saat geçmeden kaleme alınan zorlama yorumlarda din üzerine oynayanlara, dini siyasete alet edenlere yönelecek muhtemel eleştirileri anında göğüsleme misyonundaki kraldan fazla kralcılar, damgayı vuruyorlar bile.. Daha ortada tek bilgi, haber yokken..
Efendim.. Odaklar..
Hay odaksız kalın inşallah!..
Bu ülkede her şeyi, ama her şeyi odaklar yapıyor.. Öyle zavallı bir ülkeyiz biz.. Ne halkımız halk, ne devletimiz devlet.. Ne halkımız bu odakların oyuncağı olmaktan kurtuluyor, ne devletimiz bu odakları belirleyip ortaya çıkarabiliyor..
Odaklar peki de.. Hedefi ne odakların..
Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını önlemek, AKP'nin iktidarda kalmasının yolunu kesmek mi?..
O zaman Amerika olamaz.. Çünkü Amerika'nın Ilımlı İslam, AKP ve Erdoğan için yırtındığını çocuklar bile biliyor.. AB mi?.. Güldürmeyin. Onlar da memnun ikisinden de..
O zaman odak dışarıda değil, içerde..
O zaman bu ülkedeki laik güçler odak.. Karışıklık çıkararak AKP ve Erdoğan'ın yolunu kesmek isteyen isteyenler onlar..
Yani.. Ordu.. Üniversiteler.. Yargı.. Cumartesi günü yürüyen yüz binler.. Sivil Toplum Örgütleri..
İmanın çirkinliğine, ayıbına, günahına bakar mısınız?.
Bu ülkenin en kutsal kurumları, bu korkunç saldırıdan sorumlu tutuluyorlar, ima yolu ile.. Açıkça söylemeye yürekleri yetmiyor çünkü..
Bataklığı besleyen en korkunç kaynak medya.. Gaflet ve dalalet içindeki medyamız..
Enteller, senteller ve genteller!.
Bu medya, o gençlerden daha tehlikeli..
Çünkü asıl odak, "Odak" deyip de, o odağı açıklamayan ve herkesi herkesten şüphe eder duruma düşürmek isteyenler..